Видеоклип, който показва как автобус блокира на реконструирано кръстовище във

...
Видеоклип, който показва как автобус блокира на реконструирано кръстовище във
Коментари Харесай

Коригират кръстовище в Търново след излъчването на клип

Видеоклип, който демонстрира по какъв начин рейс блокира на реконструирано кръстовище във Велико Търново, провокира гърмеж от мнения в обществените мрежи и докара до предписание на кмета фирмата-изпълнител да поправя оборудването, съобщи кореспондентът на БГНЕС от старопрестолния град.


Промененото с една спомагателна лента кръстовище затруднява съществено водачите, изключително на рейсове и товарни коли. Освен за тях, оказва че новата версия на пътното оборудване не е функционално и за живущите там.

„ По принцип го направиха да е по-лесно, пък то стана по-трудно и за хората, рейсове тук не могат да минават… Всичко е по-сложно сега, в сравнение с говореха, че ще стане…Тук целият тротоар имаше къде да се паркира. В момента нито има къде да спрат хората, нито има ние къде да спрем да зареждаме и да си товарим стоката и стопираме тук и ни глобяват служителите на реда! И виждате - не могат да се разминават коли и нищо не може да се прави като хората! “, оплаква се търговецът Йордан Михайлов.

След излъчването на клипчето, кметът Даниел Панов разпореди фирмата-изпълнител на огромния план да извърши корекции.


„ Открихме разминаване, неголямо, компанията ще го поправя за лична сметка! Отклонението е към 50 см в едната крива на този завой, само че то ще бъде поправено. Допълнително кметът разпореди да създадем една оптимизация на тази част на кръстовището, като ще се получи уширяване на настилката с друг тип покритие... с цел да се резервира организацията на придвижването с платно 5 метра плюс в допълнение още разстояние! “, разяснява инж. Динко Кечев, шеф на дирекция „ Устройство на територията “ в общината.

Реконструкцията и преасфалтирането на кръстовището са финансирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и би трябвало да приключат до края на септември, като не е ясно дали срокът ще бъде спазен с наложените корекции. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР