Видеоклип бе направен, в който се вижда, как мъж пребива

...
Видеоклип бе направен, в който се вижда, как мъж пребива
Коментари Харесай

Мъж преби паднал кон с железен прът

Видеоклип бе изработен, в който се вижда, по какъв начин мъж пребива изтощен кон , оповестиха от Нова телевизия.

На клипа се вижда по какъв начин мъж обикаля към лежащ до каруцата кон. След като прави няколко опита да го повдигне, той стартира да му нанася жестоки удари с предмет, наподобяващ на тръба. Конят по този начин и не съумява да се изправи, а боят продължава няколко минути. Видеото добива известност в интернет, а от полицията се самосезират и залавят причинителя.

След случая животното е било прегледано от ветеринар, който е открил, че конят е клинично здрав и даже няма следи от принуждение. От организациите за отбрана на животните в Благоевград обаче упорстват за строги ограничения при сходни прояви на принуждение.

Веселка Лазарова От Спасителен център за кучета - Благоевград, разяснява, че е трагично и нечовешко по отношение на животното , тъй като то нямат глас и не може да реагират, с цел да ни каже. " Ние сме хората, които би трябвало да създадем нещо. Не може да избяга, вързано там за прангите, за каруцата, с товар. Не се знае в какви условия е било. Не се знае яло ли е, пило ли е вода, това са доста значими неща ", разяснява още Лазарова.

" Искам да попитам коя е структурата, към която можем да се обръщаме в такива обстановки . Защото доколкото разбрахме, кончето си е при стопанина, по този начин наречения собственик, след издадено мнение на БАБХ, че то няма следи от принуждение. Но къде могат да бъдат настанявани такива животни, които са били обект на малтретиране ", пита Лазарова.

Какво наказване ще бъде наложено на мъжът, който преби коня си, към момента не е ясно . По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР