Видеоканали в YouTube, които разпространяват конспиративните теории на антиваксъри, вече

...
Видеоканали в YouTube, които разпространяват конспиративните теории на антиваксъри, вече
Коментари Харесай

YouTube блокира реклами и финансиране на антиваксъри

Видеоканали в YouTube , които популяризират тайните теории на антиваксъри , към този момент няма да получават пари от реклами , оповестява БиБиСи.

YouTube спря да демонстрира реклами на доста канали, които разпространяват такива възгледи . Стъпката бе подхваната след митинг на редица компании, които разкриха, че рекламите им текат дружно със противоречиви видеоклипове.

Световната здравна организация съобщи, че антиваксърството е " в топ 10 на световните закани за здравето " през 2019 година .

Сайтът за шерване на видеоклипове съобщи, че е подхванал стъпката, защото доста от антиваксър канали са предизвикват " нездравословни или рискови " възгледи .

" Всяка дезинформация по медицински тематики е изключително притеснителна ", се споделя в изказване.
 20-годишен връх на морбили в Европа поради антиваксърите - 60 000 заболели за година
20-годишен връх на морбили в Европа поради антиваксърите - 60 000 заболели за година

Твърдения против ваксини от обществени мрежи и популисти заплашват живота на всички

Наред с решението за унищожаване на реклами, YouTube се пробва да направи по-авторитетното наличие по-лесно за намиране , както и за изгодите от имунизацията, а също по този начин и да предотврати появяването на антиваксър видеоклипове в описите с рекомендации .

Също по този начин възнамерява да сътвори " осведомителни панели " на страниците, в които са изброени източници , където хората могат да ревизират обстоятелствата . " Подобно на доста алгоритмични промени, тези старания ще бъдат постепенни и с времето ще стават все по-точни. "

Действието следва мненията през януари от проф. Сали Дейвис, основен здравен контрольор на Англия , която подлага на критика обществените медии за поддържане на страховете от ваксини .

Митовете, разказващи за заплахите от имунизациите в обществените медии е една от аргументите, заради която родителите не са завели децата си, да получат ваксина против морбили, паротит и рубеола.

" Много хора и звезди, имат вяра в тези легенди - те бъркат ".
 Ваксините са повода да има живи антиваксъри
Ваксините са повода да има живи антиваксъри

У нас аргументите за поява на заболяванията са, съгласно определението на СЗО, " комплицирани "

Предполага се, че решението на YouTube е провокирано от тъжби от огромни рекламодатели , които не желаят тяхното наличие да се пуска дружно с видеоклипове , които популяризират антиваксърство. Също по този начин, че някои компании са изтеглили цялата си реклама, до момента в който YouTube не се задейства.

Фирмите следят къде се появяват техните реклами , откакто предходната седмица рапортуваха за педофили , които разгласяват несъответствуващи мнения за доста видеоклипове с деца.

Hasbro, Nestle, AT&T, Kellogg, Epic Games и други стопираха рекламите си.
 Няма да допуснем зараза от морбили, дадоха обещание здравните управляващи у нас
Няма да допуснем зараза от морбили, дадоха обещание здравните управляващи у нас

Данните са за 39 регистрирани случая на морбили

Според публикация във " Вашингтон поуст ", " Facebook " се е трансформирал в леговище за антиваксъри . По-голямата част от антивакс групите са затворени , което значи, че в случай че модераторите считат , че някой ще влезе в групата с желанието да разиска членове или да популяризира наличие в поддръжка на имунизациите, те просто ще го блокират .

Това кара антивакс групите да се трансфорат в ехо-камери, където антивакс повествованието остава несъмнено и се подхранва с по-нататъшна дезинформация .

В изказване, оповестено преди седмица, Facebook съобщи, че " изследва спомагателни ограничения, с цел да се оправи по-добре с казуса . " Мерките, упоменати в изказването, включват " понижаване или унищожаване на този тип наличие от рекомендации, в това число групи , към които би трябвало да се присъедините и унищожаване в търсене на резултати , като в същото време се подсигурява, че е налице по-високо качество и по-авторитетна информация ".
 СЗО предизвестява за тройно нарастване на морбили в Европа
СЗО предизвестява за тройно нарастване на морбили в Европа

Близо двойно повече починали за година, липсва цялостно покритие с имунизация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР