Видеокамери ще бъдат поставени в общите помещения на Центъра за

...
Видеокамери ще бъдат поставени в общите помещения на Центъра за
Коментари Харесай

Слагат видеокамери в „Дома на ужасите“ в Пловдив

Видеокамери ще бъдат сложени в общите пространства на Центъра за настаняване от фамилен вид на хора с деменция в КСУ " Св. Георги " в Пловдив. Това стана ясно по време на среща на зам.-кмета по обществените действия в община Пловдив Анести Тимчев с близки на потребителите от вкъщи. Роднините приветстваха предлагането му да излъчат свои представители, които също да наблюдават работата в центъра.

Община Пловдив подхваща бързи и съответни ограничения, които да подсигуряват пълноценна грижа и човешко отношение към болните. Това сподели още заместник-кметът по време на срещата . Над 25 роднини се отзоваха на поканата му за среща в общественото заведение, с цел да чуе тяхното мнение и рекомендации. Той сервира извиненията на общинското управление и ги срещна с продължаващите от десетина дни инспекции след сигнала за груби нарушавания на част от личния състав.

Общината координира своите дейности с прокуратурата, дирекция „ Социално подкрепяне “ и Министерството на труда и обществената политика. Заместник-кметът е разговарял по казуса с управленията на Медицинския университет и БЧК, които са подготвени да окажат подпомагане. Лекари експерти, психолози и посредници ще се включват в разяснителна акция сред  роднините и личния състав за същността на болестта. Обучени доброволци от БЧК ще посещават възрастните в центъра, с цел да им оказват помощ и да ги разхождат. В Бюрото по труда към този момент е подадена поръчка за набиране на професионални болногледачи.

 Община Пловдив-->
 Община Пловдив

„ Ние ще създадем критерии за асортимент, назначение и препоръка на личния състав “, увери заместник-кметът.

Повечето хора нямат недоволства от грижите и са изключително удовлетворени от битовите условия в центъра. Роднините бяха безапелационни, че не желаят „ около мокрото да изгори и сухото “. Те настояха да не се уволнят болногледачи, които се отнасят добре с пациентите и се грижат със сърце за тях. Поискаха образование и повишение заплащането на личния състав.

Близките на болните дадоха доста добра оценка на дневния център, само че алармираха за спор сред обособени чиновници, който води до утежняване на атмосферата и до занижаване на хигиената.

 Община Пловдив

 Община Пловдив

Стана ясно, че е належащо здравното обслужване да се усъвършенства и да има присъствието на общопрактикуващ доктор, което да се грижи допълнително за болните .  Присъстващите споделиха, че срещата е била доста ползотворна и взеха решение такива срещи да станат регулярни.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР