Видеокамери и охранители пазят дюните на южния плаж в Несебър

...
Видеокамери и охранители пазят дюните на южния плаж в Несебър
Коментари Харесай

Без хавлии и шезлонги върху дюните в Несебър, забрана има и за кучета

Видеокамери и охранители пазят дюните на южния плаж в Несебър от недобросъвестни туристи. От началото на сезона предпазените пясъчни дюни са под непрекъснато наблюдаване, обезпечена е и физическа защита. Това оповестиха от компанията - наемател на плажа. Оттам осведомиха, че е наложена възбрана за слагането на плажни такъми върху предпазените пясъчни формирания.

" Всяко нарушение на целостта на дюните ще бъде записано на лентата и ще бъде употребявано като доказателство против нарушителите ", показват още от компанията.

Несебърските дюни са част от концесията на линията и за опазването им директна отговорност носи наемателят на линията. Следи се за недопускане слагането на хавлии, портативни чадъри, масички, шезлонги, дюшеци и други върху пясъчните формирания. Забранено е също и навлизането с АТВ-та или други атракциони, които могат да нарушат дюните.

Съгласно наредбите и условията, залегнали в концесионния контракт, наемателят се задължава да не позволява нарушаване на целостта на дюните, негово обвързване е и да ги почиства. Прекият надзор за това е предоставен на Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите в Бургас. От началото на сезона чиновници на инспекцията са направили две изненадващи инспекции на южния плаж в Несебър, при които не са установени никакви нарушавания.

" Апелираме към всички летовници и жители да опазват природата, да се преценяват с наредбите на плажа за безпроблемното протичане на туристическия сезон ", съобщи стопанинът на южната линия в Несебър Кирил Спасов.Предупредителни табели в региона осведомят за възбраната на слагане на плажни такъми върху пясъчните дюни, както и за придвижване и паркиране на АТВ-та, разходки на кучета и други животни. Забраната ще остане в действие и след дейния туристически сезон, когато плажът ще остане неохраняем. Целогодишно линията и дюните към нея ще са под видеонаблюдение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР