Видеокадри, предоставени от гръцките власти, показват използването сълзотворен газ от

...
Видеокадри, предоставени от гръцките власти, показват използването сълзотворен газ от
Коментари Харесай

Спецчасти на Турция помагат на мигрантите да нахлуят в Гърция

Видеокадри, предоставени от гръцките управляващи, демонстрират потреблението сълзотворен газ от турската страна на границата край река Марица, откакто през днешния ден бяха обновени конфликтите сред гръцката полиция и мигранти, които се пробват да си пробият път през границата от Турция, оповестяват гръцките управляващи.

Гръцките управляващи обявиха, че турски полицейски елементи за битка с безредиците, ситуирани на към 40 метра от границата, са употребявали гранатомети, с които са пускали сълзотворен газ в "ничията земя " на границата сред Гърция и Турция.

Днешните конфликти станаха ден откакто ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет (Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел) дадоха обещание още парична помощ за Гърция (700 млн. евро) по време на посещаване на сухопътната граница на страната с Турция. Двамата висши представители на Европейски Съюз също по този начин приканиха Турция да съблюдава съглашението от 2016 година, което изисква тя да възпира мигрантите на своя територия в подмяна на парични помощи от Европейски Съюз.

Вчера гръцкото държавно управление предприе законодателна мярка, която планува прекъсването в интервал от един месец на молбите за леговище от хора, които влизат незаконно в Гърция.

Съответно тези хора няма да бъдат регистрирани и ще бъдат връщани неотложно в страната си на генезис. Мярката ще има назад деяние и ще включва всички влезнали в страната от 1 март.

"Спирането на процеса по даването на леговище изпраща доста значимо обръщение, че страната ни не преглежда тези, които влизат незаконно, като бежанци ", настоя министърът на миграцията Нотис Митаракис, който добави, че тези хора се експлоатират от Турция, с цел да оспорва суверенните права на Гърция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР