Видеокадри на последния известен тасманийски вълк бяха публикувани от Националния

...
Видеокадри на последния известен тасманийски вълк бяха публикувани от Националния
Коментари Харесай

Кадри от 1935 г. показват последния тасманийски вълк

Видеокадри на последния прочут тасманийски вълк бяха оповестени от Националния кино и звуков списък на Австралия.

В 21-секундния клип животното, наречено Бенджамин, се върти към клетката си в зоопарк в град Хобарт, Тасмания, написа Си Ен Ен.

Кадрите, оповестени във вторник, са снимани през 1935 година като част от пътеписа " Тасмания – страната на чудесата " единствено няколко месеца, преди Бенджамин да почине.

We have released 21-second newsreel clip featuring the last known images of the extinct Thylacine, filmed in 1935, has been digitised in 4K and released.

Be sure to check out the footage of this beautiful marsupial. #NFSAOpenOnline #TasmanianTigerhttps://t.co/s3JSAnmFck pic.twitter.com/FSRYXCTTMy
— NFSA -National Film and Sound Archive of Australia (@NFSAonline) May 19, 2020
Тасманийският вълк, прочут още като тасманийски тигър, е месоядно двуотробно животно, което е кръстоска сред вълк, лисица и огромна котка. Имал е твърда опашка, къса и груба кафява четина, с черни линии на гърба. Ушите му са били къси и обли, а муцуната – издължена като на лисица. Той се храни с кенгуру, както и с гризачи и дребни птици.

Някога той е живял в цяла континентална Австралия, само че последователно изчезва. Срещал се е в близкото минало на остров Тасмания, където обаче е преследван от хората, които са считали, че е рисков.

Във видеото се споделя по какъв начин тасманийският вълк към този момент е необичаен тип, тай като е изпъден от естественото му местообитание.

„ Оскъдните фрагменти на тасманийския вълк вършат всяка секунда от този клип в действителност скъпа. Ние сме доста разчувствани да създадем тези фрагменти налични за всички “, споделиха от Националния кино и звуков списък на Австралия.

Снимка: Националния кино и звуков списък на Австралия

През 1932 година, на остров Тасмания е последното доказано наблюдаване на тилацин на независимост. Последния образец в плен е починал на 6 септември 1936 година в зоопарка в град Хобарт. Там са направени няколко късометражни черно-бели кино лентата на живи екземпляри от този тип.

От тогава до момента от време на време се появяват известия за наблюдения или даже фотоси на тилацини на остров Тасмания, в Австралия и на други места, само че никое от тези наблюдения или фотоси не са доказани като същински. С огромна степен на възможност типът може да се счита за окончателно липсващ.

Вина за изгубването на тилацина имат най-много фермерите, които го преследвали и убивали поради вредите, които носел на скотовъдството. Хората вярвали, че тилацинът както и кучето Динго в Австралия атакуват овцете им, което след това се оказало надалеч от истината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР