Видеоигрите се превръщат във все по-важна част от нашия живот.

...
Видеоигрите се превръщат във все по-важна част от нашия живот.
Коментари Харесай

Група млади българи създават видеоигри

Видеоигрите се трансформират във все по-важна част от нашия живот. Някои от нас прекарват часове пред компютъра, потопени в историята на обичания си воин. Според учени от Оксфордския университет това в действителност може да е потребно за нашето психологично здраве. На това мнение са и няколко млади българи, които са избрали създаването на видеоигри като собствен професионален път.

" Вече стартират да се прокрадват и в интернет изследвания, които потвърждават и противоположното, тъй като сме привикнали, че нормално видеоигрите, без значение от това какъв род са, те са неприятни за нашето психологично здраве и това на децата. Те оказват помощ на хората по време на пандемията. Сами по себе си игрите не са неприятни, нито за хората, които ги играят, нито за нас, които ги създаваме ", споделя Гергана Грънчарова, шеф на гейм студиo.
Да правиш компютърни игри в България обаче не е лесна задача. Това не пречи на Гергана и екипа й да се целят на високо. Те стартират работа през 2018 година Оттогава до момента осъществят няколко плана. Първото им заглавие е екшън премеждие, което развива доста потребни умения - освен обществени, само че и когнитивни. Зад финалния артикул, който доближава до играчите, стоят доста труд и безсънни нощи.

" Това си е дълъг развой, без значение от размера на играта, за която става въпрос. Големите игри се създават от екипи, които са по целия свят и са стотици до хиляда души. Ние сме много по-малък екип, само че процесите са почти едни и същи. Разработването на игри е съвършената комбинация сред високите технологии и изкуството ", споделя Юрий Попов, продуцент на игрите. Негова е и новаторската концепция за игра, която употребява виртуална действителност. " Разработката на VR игра и естествена игра е много друга. Много разнообразни неща би трябвало да вземеш поради. Опитваме се провокираме страсти в играчите. По никакъв метод това не се разграничава от филмовата промишленост. При нас е подинамично, тъй като в съвсем всеки миг играчът има надзор върху това къде се намира в сцена и какво тъкмо прави ", споделя тойСамо след няколко дни ще можем да се насладим и на най-новия план на студиото, който те дават обещание, че ще ни донесе доста коледен дух.

Източник:bTV

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР