Видеоигрите имат потенциала не само да променят, но и даже

...
Видеоигрите имат потенциала не само да променят, но и даже
Коментари Харесай

Hellblade помогнала на дете и неговата майка да се справят с голям проблем

Видеоигрите имат капацитета освен да трансформират, само че и дори да избавят животи.
За Hellblade: Senua’s Sacrifice (или просто Hellblade, както беше в началото името на играта) сме ви разказвали много, само че наподобява, че това ще продължи.

Джесика Прайм и нейния наследник имали проблем, за чието битие не знаели. Не и преди той да изиграе Hellblade.

Както знаете, играта не е просто „слашър с ребуси“, а наблюдаване и отразяване на проблемите на хората, страдащи от ментални разстройства. Именно това, Ninja Theory неведнъж натъртва, че е задачата на играта: да повдигне завесата зад тематики, които не са постоянно дискутирани във видеоигра. Именно и за това, Ninja Theory и Hellblade завоюваха толкоз награди.

Синът на Прайм бил едно от многото деца на днешния ден, които се пробват да се оправят с действителността. Играта просто му посочила пътя. След изиграването ѝ, той декларирал на майка си, че желае да отидат на лекар, тъй като мисли за самоубийство. Той просто не знаел по какъв начин да изрази протичащото се с него. До този миг.

„Благодаря ви, Ninja Theory за Hellblade: Senua’s Sacrifice. Тя избави живота на сина ми. След като я изигра, той ме помоли да отидем в болничното заведение и да желаяме помощ. Той не е могъл да се оправи с всичко, което му е било в главата и е имал проект да се самоубие. Играта е трансформирала този план“, написа Прайм в Twitter.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР