Видео, заснето тайно от австрийски доброволец, показва смразяваща картина от

...
Видео, заснето тайно от австрийски доброволец, показва смразяваща картина от
Коментари Харесай

Австрийски доброволец засне как бежанци се трепят за храна и вода в Унгария

Видео, снимано скрито от австрийски доброволец, демонстрира смразяваща картина от бежанския лагер в унгарския град Рьозке, на границата със Сърбия, оповестява CNN. В момента клипът е в мрежата You Tube и към този момент има над милион споделяния. Полицията хвърля на направления храна и вода, а бежанците са ситуирани зад преграда все едно са животни. И при всяко мятане хората безусловно се изпотрепват единствено и единствено да се доберат до заветните хранителни запаси. Ако сандвичите в пластмасови кутии се мятат в единия завършек на лагера, тълпата се втурва натам и много дами и деца биват премазани. Недоумение буди фактът, че униформените носят маски, все едно работят в лагер за заразно заболели.
Властите в Унгария обаче не намират нищо смущаващо в клипа и даже пазят полицията.

Говорителят на държавното управление Золтан Ковач споделя: " Това видео демонстрира хора без грам образование, които не могат да изчакат да получат храна и вода. Те се блъскат и викат. И полицията се пробва да ги укроти, само че те пробват да махнат загражденията на зоната, в която са. Това на клипчето е зоната за регистрация на бежанците, а не самия лагер. И тези униформени там работят без минута отмора към този момент девет месеца. Не би трябвало да ги овикваме, а да ги почитаме ".

Припомняме,че Унгария е една от директните зони по маршрута от Гърция през Балканите към северна и Западна Европа. Тя към този момент е приела хиляди бежанци, главно от Сирия. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР