Видео, заснето с дрон от SkyscraperCity, показва как върви строежа

...
Видео, заснето с дрон от SkyscraperCity, показва как върви строежа
Коментари Харесай

ВИДЕО показа докъде стигна строителството на столичното метро

Видео, снимано с дрон от SkyscraperCity, демонстрира по какъв начин върви градежа на третата линия на столичното метро и в частност строителството на станция 14 (Красно село) и на тунел под бул. " Цар Борис III ".   Строителството на третия метродиаметър на столичната подземна железница стартира през предходната година. Той ще е с общо 23 метростанции, главната линия на третия метродиаметър с общо 16 метростанции, а източното му отклонение е с обща дължина на трасето към 6 км и с общо 7 метростанции. Предвижда се южно отклоняване от третия лъч към квартал „ Борово “, само че към момента не е конкретизирано тъкмо къде ще бъдат метростанциите.

По проект трасето би трябвало да е готово през 2019 година
Първият стадий включва градежа на 8 км. подземна железница с 8 метростанции. Осигуреното финансиране е в размер на 491 млн. по оперативна стратегия „ Транспорт “ на Европейски Съюз и 90 млн. национално съфинансиране, което е разчетено за задоволително за сектор, свързващ 12 метростанции от общо 16 планувани.

На 27 февруари тази година тунелопробивната машина стартира работа по изкопа на тунелите. На 23 юни пък стартира работа по четирите станции в жк. " Овча Купел ".др

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР