Видео с кадри от охранителни камери от нощта на убийството

...
Видео с кадри от охранителни камери от нощта на убийството
Коментари Харесай

Появи се видео от убийството на Андрей Монов, уж доказващо невинността на Джок

Видео с фрагменти от охранителни камери от нощта на убийството на Андрей Монов от австралиеца Джок Полфрийман беше оповестено през днешния ден в YouTube. Записът, озаглавен " Истината за Полфрийман ", е неизвестен, само че създателите му настояват, че е взет от кориците на правосъдното делото, написа флагман.бг.

``
реклама

В същото време обаче потребителите в обществените мрежи са скептични и считат, че става въпрос за поръчка. " Bloodyfrag Това от БХК ли сте го пуснали уроди смешни... ", гласи един от мненията. Те декларират, че фрагментите потвърждават изказванието на отбраната на чужденеца, че той е бил атакуван от Монов и група негови другари, обичай и замерян с камъни, което го е предизвикало да извади нож при законна самозащита.

Това се случило, откакто той опитал да си тръгне, само че бил догонен. Компанията е била от 16 души, като клише от документ, прибавен към делото, демонстрира, че в кръвта на Монов са открити съвсем 3 промила алкохол. Тъй като тук-там записът е неразбираем, създателите изясняват с текст какво " какво се случи вечерта на 28.12. 2007 година и по какъв начин е постъпил тогава Джок Полфрийман " и предлагат да се гледа на огромен екран. Самото наръгване на Монов и Антоан Захариев, който оцеля, обаче не се вижда. Припомняме, че три правосъдни състава не откриха хипотетичния ром, който австралиеца Джок Полфрийман сякаш е защитавал.

Чужденецът се опита да построи защитна теза за „ Добрия самарянин “, който защитавал представители на малцинството, откакто стана ясно, че ще остане в ареста до момента в който съдът гледа делото против него. Доказателствата по делото, разпити на очевидците, в това число и видеозаписи от охранителни камери демонстрираха друго - в края на 2009 година чужденецът е умъртвил в тил Андрей Монов. Тогава чужденецът се спречкал с компанията на Андрей, извадил 12-сантиметров нож и го забил в гръдния панер на момчето. То издъхнало за секунди.

В мелето било ранено и друго момче, което обаче за благополучие оживяло. По време на процеса подсъдимият твърдеше, че се опитал да отбрани ром, атакуван от компанията на Монов. Такъв обаче по този начин и не беше открит. В претекстовете към решението си магистратите одобриха, че австралиецът го е сторил по хулигански подбуди. Съдиите отхвърлиха тезата на отбраната на чужденеца, съгласно която той е работил при неизбежна самозащита. Доказано бе и друго – че Полфрийман е рейнджър в английската войска – редови войник в първи пехотински батальон в Кетърик, Англия.

Той е приключил колежа “Св. Игнатий ” в Сидни през 2004 година И като подобен е знаел по какъв начин да се отбранява без да убива и по какъв начин да рани някой, с цел да отнеме живота му. Самият Полфрийман се опита да се избави, като изиска отбрана от UK армията, само че от там отхвърлиха такава с претекста, че австралиецът е бил у нас на „ персонално посещаване “. Още при започване на процеса Полфрийман призна пред съда, че в нощта на убийството е пил „ малко алкохол – 5-6 бири и една текила “. У нас пък се движел с нож, тъй като 3-4 пъти го нападали неоснователно, написа блиц.

След това дълго отхвърляше да дава пояснения за случилото се, съвсем до края на процеса. В последните си думи пред Темида пък Полфриийман сподели цинично пренебрежение към съда като съобщи: „ Никога не съм крал с метлата на баба Яга. Никога не съм правил джебчийство и не съм бил другар с граф Дракула. Не познавам терористи. Не съм социопат “. Буквално дни откакто Джок Полфрийман умъртви с нож Андрей Монов и рани Антоан Захариев, стана ясно, че е бил упрекван и по-рано за нахлуване с нож. Това заяви още през 2007 година на електронната си страница австралийският вестник “Дейли телеграф ”.

Джеймс Атак и приятелят му Мат, и двамата на 20 година, разкрили, че Полфрийман е виновен за нахлуване през 2004 година,при което те едвам не починали.И двамата били намушкани с нож, като при офанзивата за малко не били наранени жизненоважни органи. “Той можеше да бъде в пандиза в този момент ”, споделя пред изданието Мат, който обаче не желал семейството му да става известна. Двамата младежи настояват, че след нападението през 2004 година са съобщили на полицията, само че следствието на случая било прекъснато заради липса на доказателства.

Междувременно различен австралийски вестник “Брисбейн таймс ”, разкри, че Полфрийман е бил обучаван за касапин. По-рано през днешния ден Върховният касационен съд реши делото за обновяване на производството за условно предварително освобождение на австралиеца, да бъде изтеглено на по-ранна дата - на 7, а не на 23 окотмври, поради огромния публичен интерес. За касационното дело съдът беше сезиран от основния прокурор Сотир Цацаров, откакто състав на Софийския апелативен съд постанови той да бъде освободен, откакто е излежал 12 години от 20-годишната си присъда.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР