Видео с Евгений Пригожин, който казва, че ще направи армията

...
Видео с Евгений Пригожин, който казва, че ще направи армията
Коментари Харесай

Пригожин: Правим армията на Беларус по-добра от руската

Видео с Евгений Пригожин, който споделя, че ще направи армията на Беларус „ по-добра от съветската “, се появи в каналите на Телеграм, свързани с паравоенната формация „ Вагнер “, заяви БГНЕС.

„ Добре пристигнали, момчета... Добре пристигнали на беларуска земя “, декларира създателят на „ Вагнер “.

„ Сега това, което се случва на фронта в Украйна, е позор, в който ние не би трябвало да участваме “, показва Пригожин и прибавя, че ще трансформира беларуската войска „ втора в света “.

Миналия месец шефът на „ Вагнер “ и неговите наемници потеглиха на „ поход на справедливостта “ към Москва, който беше избран от съветския президент Владимир Путин като боен бунт. Настъплението на „ Вагнер “ спря, едвам откакто Пригожин се споразумя с беларуският държавен глава Александър Лукашенко да получи леговище за себе си и наемниците си.

В Русия обвиняванията за бунт против него и „ Вагнер “ бяха снети, а местоположението му беше незнайно до момента. Но колона от бойци на наемническата формация дойде в Беларус преди дни.

Пригожин отбелязва, че Беларус ги посреща „ освен като герои, само че и като братя “.

Освен това той приканва членовете на групировката да се „ приготвят “ за повишение на „ равнището си “ и за „ нов път, към Африка “.

„ И може би ще се върнем към войната сега, когато сме сигурни, че няма да бъдем принудени да се срамим от опита си “, прибавя Пригожин, визирайки съветската инвазия в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР