Видео разкрива увреждане на белите дробове при пациент с коронавирус

...
Видео разкрива увреждане на белите дробове при пациент с коронавирус
Коментари Харесай

ВИДЕО разкрива увреждане на белите дробове при пациент с коронавирус в САЩ: „Хората трябва да приемат това сериозно“

Видео разкрива увреждане на белите дробове при пациент с ковид в Съединени американски щати: „ Хората би трябвало да одобряват това съществено “

Във видео демонстрират белите дробове на мъж, който е бил безсимптомен няколко дни по-рано.Видео: https://youtu.be/9rgJOBHwTkM

Сега пациентът има Covid-19 и белите му дробове не действат вярно, съобщи доктор Кийт Мортман, шеф на гръдната хирургия в университетската болница на Джордж Вашингтон. Наскоро болничното заведение във Вашингтон, D.C., пусна 3D видео на белите дробове на пациента с ковид, написа СНН.

Изображенията демонстрират доста увреждане на белите дробове на нормално здрав 59-годишен мъж с високо кръвно налягане, сподели Мортман. Тъй като се разболява съществено, пациентът се нуждае от вентилатор, който да му помогне да диша, само че даже и на най-високата конюнктура, това не е задоволително. Той също се нуждае от друга машина, която циркулира и по-късно оксигенира кръвта му, сподели Мортман.

" Това не е имуносупресиран диабетичен пациент на 70 години ", сподели Мортман. " Освен високото кръвно налягане, той няма други значими медицински проблеми. Ако в този момент повтаряме изображенията от 360VR, това е една седмица по-късно, има късмет,че инфекцията и възпалителният развой могат да бъдат по-лоши. "

Зоните, маркирани в жълто на видеото, съставляват инфектирани и възпалени елементи от белия дроб, сподели Мортман. Когато белите дробове срещнат вирусна зараза, органът ще стартира да запечатва вируса. От сканирането излиза наяве, че увреждането не е локализирано в една област, а вместо това обгръща солидни дистанции на двата белия дроб, показвайки какъв брой бързо и нападателно може да се задържи инфекцията даже при по-млади пациенти. Пациент със здрави бели дробове няма да има жълто на сканирането, сподели той.

Пациентът остава в сериозно положение в отделението за интензивно лекуване.

„ За тези пациенти, които всъщност участват в прогресираща дихателна непълнота, увреждането на белите дробове е бързо и необятно публикувано (както е видно от видеоклипа на VR) “, споделя Мортман в имейл.

" За страдание, откакто бъдат повредени до тази степен, белите дробове може да отнеме дълго време, с цел да се възстановят. За почти 2-4% на пациенти с Covid-19, увреждането е необратимо и те ще се поддадат на болест. "

Коронавирусът е най-вече дихателен. Той " попада в слузните мембрани и по-късно е в белия дроб. Начинът, по който тялото се пробва да управлява, е с инфектиране ", сподели Мортман.

Жълтото бележи както зараза, по този начин и инфектиране. „ Така получавате този много мощен инфекциозен развой в белите дробове в опита на организма да управлява инфекцията “, сподели Мортман.

Възпалението не разрешава на белите дробове да могат да оксигенират кръвта и да отстранен въглеродния диоксид. Това би предизвикало пациентът да се задъхва или да вдишва доста въздух, с цел да балансира равнищата на О2 и въглероден диоксид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР