Видео показва усъвършенстван руски танк Т-90, унищожен от хоби дрон за $500, оборудван с експлозиви, казва украинската армия

...
Видео показва руски танк Т-90, който пада от малка скала
Коментари Харесай

Видео показва руски танк Т-90, който пада от малка скала и се забива.

Това се превърна в седяща патка за атакуващите дронове на Украйна.

Украйна оборудва евтини дронове с експлозиви и поразява скъпо руско оборудване.

Появява се видео, което показва момента, в който Руски танк Т-90 пада от малка скала и след това е унищожен от украински атакуващ дрон.

Украинските въздушно-щурмови сили споделиха кадри от инцидента в Telegram, на които се вижда как танкът се подхлъзва от листна скала и изглежда заседнал наполовина.

Следващият кадър показва превозното средство, ударено от дрон, което го кара да експлодира.

„Още един вражески танк – готово“, 80-ия Въздушно-щурмова бригада каза в публикацията.

Руски Т-90 пада от скала и е насочен от украински FPV дрон
от u/tomina69 в CombatFootage

 

Успешният удар беше извършен с помощта на FPV (изглед от първо лице) дрон, се казва в публикацията, които са евтини хоби дронове, които Украйна преоткрива, за да вземе извади руско оборудване на стойност милиони.

Аматьорските блуждаещи боеприпаси могат да бъдат въоръжени с импровизирана бойна глава и сериозно да повредят скъпи танкове и оръжейни системи на стойност милиони долари, налагайки много по-големи разходи на врага, съобщи Insider по-рано.

„Всичко е в цената“, каза Самуел Бендет, експерт по отбраната и технологиите на Русия в Центъра за военноморски анализи, каза пред Insider. „Те са изключително рентабилни.“

Цената на един FPV дрон обикновено е около $400 до $500, или приблизително цената на нов Playstation.

Акаунт, наречен War Монитор на X, известен преди като Twitter, който проследява събитията в конфликта в Украйна, каза, че унищожаването на Т-90 е извършено южно от Клишчиевка в Донецк, близо до Бахмут, сцената на най-ожесточените боеве от 18 месеца война.

80-та десантно-десантна бригада, една от най-старите и закалени в битки формирования на украинската армия, беше дислоцирана в Бахмут миналия месец, според ексклузивен доклад в Jerusalem Post.

< p>Русия претърпя огромни загуби на оборудване по време на непровокираното си нахлуване в Украйна, с визуално документирани загуби на над 2200 танка, според уебсайт за проследяване с отворен код Oryx.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР