Видео показа Ксиан Х-6Н новият балистичен ракетен бомбардировач, който носи

...
Видео показа Ксиан Х-6Н новият балистичен ракетен бомбардировач, който носи
Коментари Харесай

За пръв път: Китайски бомбардировач бе видян с нова хиперзвукова ракета СНИМКА

Видео сподели Ксиан Х-6Н новият балистичен ракетен бомбардировач, който носи това, което китайски военни специалисти настояват, че е новата хирезвукова крилата ракета на Пекин.

През уикенда фрагменти на огромния бомбардировач Х-6Н и по какъв начин той каца на летище, зареден с ракетата, бяха показани в обществените мрежи.

Докато видеото може и да е скъпо, без значение от въоръжението на бомбардировача, защото новите аероплан Н-6 дебютираха едвам предходната година, анализът на ракетата демонстрира едно изненадващо умозаключение - тя най-вероятно има хирезвуков потенциал.

И до момента в който военни анализатори пуснаха най-различни отзиви за опциите, които има хиперзвуковото оръжие, два вътрешни източника на Китайската народно-освободителна войска, запазвайки анонимност, разкриха за Саут Чайна Морнинг пост в понеделник, че това е хиперзвукова крилата ракета, модифицирана от по-бавната досегашна ракета Чангджиан.

"Чангджиан-20 е на въоръжение от към десетилетие. Докато други страни се състезават да създават все по-напреднали отбранителни системи и други хиперзвукови оръжия, е извънредно време за китайските въздушни сили да подобрят ракетите си с цел да разширят нападателния им обхват ", съобщи един от военните източници.

"В момента нападателните благоприятни условия на китайските въздушни сили са лимитирани от бомбардировачите ни ", сподели той.
"За бомбардировачите Н-6, единствено разновидността Х-6Н може да бъде зареждат с гориво във въздуха, което обрисува явна уязвимост в обсега ", изясни анонимният източник.

"Това накара военновъздушните сили да подобрят ракетите си с цел да оправят казуса с обсега ", посочи той.

За пръв път Х-6Н бомбаридоравъчт е видян да лети с анти-корабни балистични ракети.

Тези ракети, които към този момент се назовават ЧХ-АС-Х-13 постоянно се назовават и Дф-21Д.

Друг източник от Народно-освободителната войска съобщи за Саут Чайна Морнинг Пост, че оръжието е "разработено с цел да компенсира други недостатъчи на Чангджиан ракетите, които са относително мудни, имат дребен обхват и са по-малко ефикасни против отбранителни щитове ".

"Тези нови ракети могат да се съпоставят сполучливо с всички други оръжия, които се създават от Русия или Съединените щати ", посочи той.
"Но към момента се нуждаем да подобрим бомбардировачите си с цел да използваме цялостния им капацитет ", сподели военният.

В момента Русия има оперативна изстрелвана от въздуха хирезвукова крилата ракета - Х-47М2 Кинжал. Индия също тества хиперзвукова крилата ракета БрахМос.

Според Ракетният защитителен лобистки алианс, CJ-20 и има обхват от 3700 километра и е създадена с цел да се носи от Х-6К, който е по-общ вид на Х-6Н - профилиран бомбаридровач за по-големи оръжия като балистични и хиперзвукови ракети.

Не е ясно дали хиперзвуковата ракета Чангджиан ще носи нуклеарни бойни глави като CJ-20.

Друг вид, хиперзвуковата CJ-100 може да е засечена от наблюдаващи още на големите празненства за Националния ден на Китай, когато се означават 70 години от основаването на Китайската национална република.

Официално западните разузнавания не са съобщили за хиперзвуковата крилата ракета Чангджиан. Годишните отчети на Пентагона за Конгреса през последните няколко години загатват въздушно изстрелваната балистична ракета Донгфенг-17, която ускорява хиперзвуковото устройство ДЗ-ЗФ, което за пръв път също се появи на китайския народен празник през 2019 година

Освен това се загатва и мистериозно оръжие, наречено CH-AS-X-13, за което се приказва, че е дериват на Донгфенг-21 балистичните ракети със междинен обхват и обсег.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР