Видео платформата на Гугъл (Google) Ютюб (YouTube) ще пусне музикална

...
Видео платформата на Гугъл (Google) Ютюб (YouTube) ще пусне музикална
Коментари Харесай

Ютюб пуска музикална стрийминг услуга


Видео платформата на Google (Google) Ютюб (YouTube) ще пусне музикална стрийминг услуга идната седмица, заяви Ройтерс.

ЮТюб ще се опита благодарение на известния си видео бранд да навлезе на все по-големия пазар за платени музикални стрийминг услуги.

ЮТюб Мюзик (YouTube Music) ще предлага както версия, чиито доходи ще бъдат от реклами, по този начин и платена версия против 9,99 $ на месец. Услугата ще се конкурира непосредствено с услугите на Спотифай (Spotify Technology SA), Пандора медиа (Pandora Media), Епъл (Apple) и Амазон (Amazon).

ЮТюб Мюзик ще бъде пусната на 22 май и ще включва персонализирана плейлиста, основаваща се на предходното прилагане на ЮТюб от потребителя. Очаква се услугата да размени Google плей мюзик (Google Play Music), към този момент съществуващия бранд за музикален стрийминг на компанията майка на Google Алфабет (Alphabet).

Все по-големият банкет на платените стрийминг услуги оказа помощ потомство фенове на музиката да се отдръпне от безплатната или пиратска музика, а услугите предоставяни от Спотифай и Епъл мюзик станаха най-големият индивидуален източник на доходи за музикалната промишленост.

Приходите от музикални стрийминг услуги изпревариха приходите от продажби на компактдискове и цифрово събаряне на музика за първи път през 2017 година, съгласно Международната федерация на звукозаписната промишленост.

ЮТюб Мюзик ще бъде пусната на 22 май в Съединени американски щати, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея, а по-късно и в други страни.

ЮТюб ще промени и платената си версия ЮТюбРед (YouTubeRed), с цел да включи ЮТюб Мюзик, като абонаментът ще се вдигне с 2 $ до 11,99 $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР