Видео платформата Google YouTube ще пусне музикална стрийминг услуга идната

...
Видео платформата Google YouTube ще пусне музикална стрийминг услуга идната
Коментари Харесай

YouTube пуска музикална стрийминг услуга

Видео платформата Гугъл YouTube ще пусне музикална стрийминг услуга идната седмица, заяви Ройтерс.

YouTube ще се опита благодарение на известния си видео бранд да навлезе на все по-големия пазар за платени музикални стрийминг услуги.

YouTube Music ще предлага както версия, чиито доходи ще бъдат от реклами  и от платена версия против 9,99 $ на месец. Услугата ще се конкурира непосредствено с услугите на Spotify Technology SA, Pandora Media, Apple и Amazon.

YouTube Music ще бъде пусната на 22 май и ще включва персонализирана плейлиста, основаваща се на предходното прилагане на YouTube от потребителя. Очаква се услугата да размени Гугъл Play Music, към този момент съществуващия бранд за музикален стрийминг на компанията майка на Alphabet.

Все по-големият банкет на платените стрийминг услуги помогна поколение фенове на музиката да се отдръпне от безплатната или пиратска музика, а услугите предоставяни от Spotify и Apple music станаха най-големият индивидуален източник на доходи за музикалната промишленост.

Приходите от музикални стрийминг услуги изпревариха приходите от продажби на компактдискове и цифрово събаряне на музика за първи път през 2017 година, съгласно Международната федерация на звукозаписната промишленост.

YouTube Music ще бъде пусната на 22 май в Съединени американски щати, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея, а по-късно и в други страни.

YouTube ще промени и платената си версия YouTubeRed, с цел да включи YouTube Music, като абонаментът ще се вдигне с 2 $ до 11,99 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР