Видео от образователната поредица за отговорна грижа към животните разказва

...
Видео от образователната поредица за отговорна грижа към животните разказва
Коментари Харесай

Видео разказва за кафявите мечки и грижата за тях в България

Видео от просветителната поредност за виновна грижа към животните споделя за кафявите мечки и опазването на типа в България. Това оповестиха от неправителствената организация " Четири лапи ". Видеото е осъществено взаимно с платформата " Уча.се ". 

Краткото филмче споделя за несъществуващата към този момент процедура за танцуващите на улицата мечки, за отбраната на унизените животни и за основаването на Парка за мечки в Белица, който е основан у нас преди повече от двадесет години от „ Четири лапи “ и фондация " Бриджит Бардо ". Отбелязано е, че кафявата мечка е предпазен тип, а у нас се среща в югозападната и централната част.

Във видеото се упоменават и така наречен " пет свободи " за всяко животно  - достъп до храна и чиста вода; отбрана - заслон и задоволително пространство за живот; успокоение и сън, здравна грижа; опция за социализация със себеподобни, разясняват от " Четири лапи ".

В " Четири лапи " имаме вяра, че всяко животно заслужава живот, в който не е подложено на страдалчество и се отглежда с почитание и схващане. Жестоката процедура на " танцуващите мечки ", за благополучие, към този момент не съществува. Но тяхната тъжна история и тази за спасението на мечките, не би трябвало да стопира да се напомня, с цел да не се повтаря в никакъв случай ", разяснява Деница Славова, началник “Комуникации ” в организацията.

Видеото за мечките е третото следващо от поредицата. Предишните две бяха отдадени на домашните любимци - за кучетата и за котките. Относно котките, клипът насочва вниманието към живота на улицата и опциите за ограничение на популацията. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР