Видео показва как училищен служител удря 3-годишно невербално дете с аутизъм в главата и го събаря на пода, твърди адвокат

...
Видео от камера в коридора на училище в Охайо показва
Коментари Харесай

Видео от камера в коридора на училище в Охайо показва как училищен служител преследва 3-годишно дете по коридора и го удря в главата отзад, събаряйки го на земята, твърди адвокат на семейството на момчето.

След като детето е на земята, служителката в Центъра за ранно обучение Rosa Parks в Дейтън, Охайо, вдига детето за глезените и го носи по коридора с глава към пода, показва видеото от август.

Оттогава служителят е отстранен от района. Детето е невербално и аутист, каза адвокатът на родителите на момчето Майкъл Райт.

„Действията, които се виждат в клипа, са в противоречие с цялото обучение на служителите, не насърчават култура, благоприятна за учене, и не се толерират в държавните училища в Дейтън“, каза Дейвид Лорънс, временен ръководител на държавните училища в Дейтън, в писмено изявление, получено от Партньор на CNN WHIO.

„Въпреки че районът не може да коментира публично конкретни въпроси, свързани с персонала, родителите и настойниците трябва да бъдат сигурни, че лицето вече не е наето“, каза Лорънс. „Безопасността на всички ученици и служители е най-големият приоритет на района и ние оценяваме подкрепата на семействата, докато работим за осигуряване на безопасна училищна среда за всички.“

Инцидентът е станал на 21 август, според окръга и Райт, адвокат.

В публикация във Facebook, споделяща видеоклипа в понеделник, майката на детето, Танешия Линдзи, каза, че са й отнели три седмици, за да получи видеото на нейния „син аутист, който е бил нападнат на втория си учебен ден“.

„Не казвам, че Rosa Parks е лошо училище като цяло. Синът ми се доверява на учителите си и има други служители, които обичат това, което правят и работят наистина добре с децата“, каза Линдзи в публикация във Facebook на следващия ден, „Аз също съм разстроена от DPS (Дейтънските държавни училища), защото вие re тези, които извършват наемането и разполагането на персонала. След като най-накрая видях това видео, сърцето ми е разбито и чувствата ми са наранени. Просто искам справедливост за моето бебе, защото то не заслужаваше това.

CNN потърси коментар от директора, центъра за ранно обучение Rosa Parks и държавните училища в Дейтън, но не получи отговор.

Полицията в Дейтън представи случая на прокуратурата на окръг Монтгомъри, която каза на CNN, че разглежда въпроса, за да определи дали ще бъдат повдигнати наказателни обвинения.

Родителите на момчето обмислят съдебни действия, каза Райт, адвокат на родителите.

Инцидент като този, показан във видеото, би бил травмиращ за всеки, особено за дете с увреждане, каза Джанис Садлър, говорител на Борда на службите за увреждания в развитието на окръг Монтгомъри.

„Всички деца, със или без увреждания, трябва да бъдат третирани по начини, които позволяват оптимално развитие“, каза Садлър, „Това изисква възрастните и лицата, които се грижат за тях, да бъдат грижовни, спокойни и последователно да реагират по начини, които изграждат доверие. Важно е да се има предвид, че децата с увреждания често се нуждаят от допълнително внимание и търпение – особено тези, които имат предизвикателства в общуването.“

В изявление, публикувано от училищния район в сряда, Лорънс каза, че районът ще гарантира, че неговите 2300 служители са „правилно обучени и квалифицирани за своите позиции“. Той също така каза, че ще се срещне със загрижени родители следващата седмица, за да обсъдят инцидента.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР