Видео от Гватемала показва спасяването на малко момиченце от отломките,

...
Видео от Гватемала показва спасяването на малко момиченце от отломките,
Коментари Харесай

Лъч надежда в Гватемала: намериха момиченце под отломките

Видео от Гватемала демонстрира спасяването на малко момиченце от отломките, останали след вулканичната лава на Фуего. Местните виждат това като лъч вяра, изключително след днешното следващо изригване.
Страховете на хората бяха, че няма късмет към този момент да е останал някой жив.
Вулканът Фуего в Гватемала изригна още веднъж през днешния ден и по южния му скат потекоха потоци лава. Шест обитаеми места са евакуирани.
Вулканът се намира на към 70 км югозападно от столицата - град Гватемала. Жертвите към този момент са 75, над 3200 са евакуирани.
192 души към момента са в неопределеност, заяви представител на ведомството за битка с естествени бедствия.
Националният институт по сеизмология, вулканология, метеорология и хидрология увеличи равнището на заплаха след изригването през днешния ден.
Работата на спасителите е мощно затруднена поради още прекомерно горещата земя, която им пречи да търсят оживели. С всеки минал ден вероятността да има някой жив става все по-малка.
Вулканът Фуего е един от 34-те дейни в Централна Америка.
Изригването му в неделя затрупа с гореща пепел и тиня селата, намиращи се по неговите скатове. То е било толкоз бързо, че жителите не са съумели да избягат в точния момент. Нито са имали някакъв късмет, когато потокът от нажежен над 1000 градуса по Целзий облак от газ и пепел, движещ се със стотици километри в час, достигнал къщите им и оставил всичко изпепеленo.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР