Видео: Novini.bgПрез последните две седмици проведохме редица срещи с експерти,

...
Видео: Novini.bgПрез последните две седмици проведохме редица срещи с експерти,
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Въвежда се нов график на пускане на питейната вода в Перник

Видео: Novini.bg

През последните две седмици организирахме редица срещи с специалисти, хидролози и ВиК-инженери. Разгледахме разнообразни оферти. Това към, което се обединихме е да се търсят разнообразни различни способи за водоснабдяване на град Перник.

Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на брифинг, дружно с кмета на Перник Станислав Владимиров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

По време на срещата са разисквани техническите решения за справяне с водната рецесия на града.  

„ Все още нямаме изясненост коя е най-удачната концепция, само че имаме разновидности, по които работим с кмета и регионалната администрация. Водният режим, който се извършва не е най-удачният вид. Притеснителни е и положението на водопроводната мрежа на града. Два пъти прекъсване и стартиране на вода, колкото и гладко да се случва, мъчно може да избегне хидравличните удари по тази извънредно амортизирана система “, разяснява Аврамова.

„ Това води до 15 нови повреди дневно. Това е загуба на вода и финансов запас. Определеният времеви диапазон съвсем не икономисва вода. Този режим сподели, че има проблем със снабдяването на високите зони на Перник с вода. След срещата през днешния ден, се обединихме към правенето на нов режим на водоподаване, който ВиК-Перник да създаде. Вече има вид. Графикът е обстоен за всяко едно обитаемо място. Част от обитаемоте места ще има вода от 16:00 до 22:00 часа, а някои села да имат през ден “, съобщи районният министър.

Тя добави, че ВиК-Перник подсигурява, че водоподаването в този график ще бъде обикновено.

Кметът на Перник Станислав Владимиров добави: „ За страдание съвсем не сме мръднали с нещо в вярната посока. Трябваше да имаме повече спешни екипи, само че това не се случи. Трябваше да се търсят спомагателни разновидности за повишение на размера на язовир „ Студена “. Времето е най-ценното нещо. Единственото потребно нещо е, че отиваме на по-болезнен вид за перничани, само че той е неотложен. Надявам се новото управлението на ВиК да има по-добра експертна подготовка, тъй като няма да има никакво време занапред да се учи в спешната обстановка, пред която сме изправени. Аз ще спазвам доста строго за спазването на водния режим и изпълняването на графика “, увери градоначалникът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР