Видео на 64-годишния спор с неидентифицирания мъж за войната Израел-Хамас

...
Видео на 64-годишния спор с неидентифицирания мъж за войната Израел-Хамас
Коментари Харесай

Бивш служител на Барак Обама, арестуван за ислямофобски тормоз срещу продавача на халал храна в Ню Йорк

Видео на 64-годишния спор с неидентифицирания мъж за войната Израел-Хамас стана вирусно по-рано този месец.

В един клип, сниман на улица в Манхатън, той споделя на продавача на халал храна: „ Ако убихме 4000 палестински деца, знаете ли какво? Не беше задоволително. Не беше задоволително! “

В друга, когато продавачът попита името му, той споделя, че е Мохамед - и когато мъжът му споделя да си тръгне, той му споделя: „ Но ти си терорист, ти подкрепяш тероризма. “

Нюйоркската полиция сподели, че 24-годишен мъж се е оплакал, че е бил приближаван " неведнъж " от лице, правещо " антиислямски изказвания ", което го е предиздвикало " да се почувства изплашен и нервиран ".

Г-н Селдовиц е работил в Държавния департамент като изпълняващ длъжността шеф на дирекция Южна Азия на Съвета за национална сигурност по време на държавното управление на президента Обама, съгласно неговия профил в LinkedIn - който в този момент е изключен.

Той сподели на New York Times, че също е имал работил за отдела на Държавния департамент по въпросите на Израел и Палестина.

Прочетете още от Sky News:
Аксъл Роуз и Джейми Фокс упрекнати в полово принуждение
Двама починаха при детонация в Ниагарския водопад след автомобилни произшествия

Говорейки преди ареста си, той твърди, че видеоклиповете не описват цялата история и той се разстрои едвам откакто мъжът сподели, че поддържа терористичната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври.

„ Коментарите, които надхвърляха него и биха могли да се поясняват като офанзиви против мюсюлмани и арабски американци и така нататък, евентуално не бяха подобаващи “, сподели господин Селдовиц пред телевизия WNBC.

„ Коментарите, които аз го накараха да го извикат за поддръжката му за тероризма – тези, които съгласно мен бяха подобаващи. “

Запитан за видеоклиповете, представителят на Държавния департамент Матю Милър сподели: „ Съединените щати недвусмислено се опълчват на расисткия или дискриминационен език под всякаква форма. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР