Видео игри с виртуална реалност. Автомобили без шофьор. Супер бързо

...
Видео игри с виртуална реалност. Автомобили без шофьор. Супер бързо
Коментари Харесай

5G носи свръхзвуков интернет, а Китай надделява във войната със САЩ и Европа

Видео игри с виртуална действителност. Автомобили без водач. Супер бързо евакуиране на филми. Mилиарди устройства, които приказват между тях. Това дава обещание идващото потомство мобилен интернет, прочут като 5G.

Надпреварата кой първи ще вкара новия високотехнологичен стандарт е в разгара си, като Съединени американски щати, Китай и други елементи на Азия наподобява имат водеща роля, до момента в който Европа изостава.

Разликите в разпоредбите в 28-те държави-членки на Европейския съюз (ЕС), неналичието на вложения от мобилни мрежи, произлизащи от слаби бизнеси, както и продължаващият спор за разпределението на радиовълните, известни като набор, са главните аргументи за изоставането на района.

" Европа доста изостава от Китай и Северна Америка, когато става дума за задължения и разрастване на 5G ", сподели Бен Ууд, шеф на проучванията в CCS Insight.

" В Съединени американски щати има мощно конкурентно съревнование сред водещите играчи, което форсира вложенията в 5G. За Китай няма безусловно никакво подозрение, че те виждат опция да внедрят собствен личен 5G, което ще бъде първото потомство технологии където те в действителност могат да бъдат неоспорим водач ", изяснява Ууд.

Докъде стигна 5G досега?

През декември 3GPP, орган, който контролира клетъчните стандарти в международен мащаб, реализира единодушие по първите спецификации по какъв начин да наподобява 5G.

Технологията направи своя дебют на Зимните олимпийски игри в в Пьонгчан, Южна Корея през февруари. Беше демонстрирана игра на виртуална действителност, излъчена по супер бързия мобилен интернет стандарт.

Китайското държавно управление дава подтик на развиването на 5G промишлеността, насърчавайки личните си компании като Huawei и ZTE, като и двете създават съоръжение, належащо за работата на технологията.

Поради размера на китайския пазар, който се чака да бъде най-големият за 5G до 2022 година, съгласно данни от CCS Insight, както Huawei, по този начин и ZTE могат да имат преимущество. Huawei към този момент се пробва да разшири обсега си оттатък Китай.

Пекин е подписал 25 съглашения с телекомуникационни оператори по целия свят за тестване на 5G съоръжение. Властите ще отстранен таксите за роуминг на данни в страната и ще понижат цените за мобилен интернет. Ръководството на Китай се надява да има първите артикули доникъде на 2018 година

Подобен метод от горната страна надолу е огромен тласък за напъните на локалните снабдители да пуснат 5G. Държавната China Mobile да вземем за пример възнамерява да организира най-голямото тестване на 5G в света през тази година.

В Съединени американски щати мобилни оператори като AT & T и Verizon се ангажираха да стартират да пускат 5G през тази и идната година. Властите позволиха провеждането на търгове за радиочестоти, нужни за 5G.

Ханс Вестберг, основен софтуерен шеф на американската мобилна мрежа Verizon, съобщи пред CNBC, че " вижда, че Съединени американски щати и елементи от Азия са в действителност напред в 5G ".

В Европа законодателите неотдавна реализираха съглашение за освобождение на радиочестотния набор за 5G, който ще бъде разполагаем на фирмите от Европейски Съюз до 2020 година

Европа изостава

Докато Китай и Съединени американски щати приказват за стартиране на 5G през 2018 година и 2019 година, графикът на Европейски Съюз е малко по-дълъг. И макар че скорошното съглашение за радиочестотния набор проправя пътя за 5G, към момента има доста разногласия сред другите заинтригувани страни.

Спектърът е лицензиран за избран интервал от време. Продължителността обаче се разграничава в 28-те държави-членки на Европейски Съюз. Европейската комисия се надяваше лицензите да важат най-малко 25-години, само че предлагането, което беше признато неотдавна, е за 20 години. Някои страни от Европейски Съюз, като Германия и Италия, се опълчиха на по-голяма дълготрайност.

Голяма част от промишлеността, в това число GSMA - органът, който съставлява телекомуникационните компании, приканва за интервал от 25 години, потвърждавайки, че това ще подтиква повече вложения.

" Ще ни отнеме време да изградим тези мрежи и да си върнем направената инвестиция. Затова би трябвало да се усещаме сигурни, че спектърът, който сме купили, ще бъде наш дълго време ", сподели генералният шеф на GMSA Матс Гранрид.

Европейските чиновници даже показаха угриженост, че Старият континент изостава зад останалия свят в 5G. Андрус Ансип, еврокомисарят, отговарящ за така наречен Единен дигитален пазар, показа, че е " обезпокоен " за позицията на Европа. " Най-големият проблем в Европейския съюз е фрагментацията ", съобщи Ансип пред CNBC.

Европейски Съюз дефинира цели за свързване, като една от тях е, че най-малко един огромен град във всяка държава-членка би трябвало да има изцяло работеща комерсиална 5G връзка до 2020 година Това обаче мъчно ще се случи.

Войната за 5 G

Както Съединени американски щати, по този начин и Европейски Съюз признаха опасността от Китай. Министерството на финансите на Съединени американски щати изрази опасения по отношение на препоръчаното придобиване на Qualcomm от Broadcom, потвърждавайки, че Qualcomm може да изостане от Китай в конкуренцията за развиване на 5G.

" Китай евентуално ще се състезава съществено, с цел да запълни всяка празнина, оставена от Qualcomm, вследствие на това враждебно усвояване ", обявиха от ведомството, акцентирайки Huawei като конкурентна опасност.

Вашингтон е угрижен за растежа на 5G в Китай. Експертни комисии оферират създаване на " сигурна, високопроизводителна... 5G мрежа по-бързо, в сравнение с всеки сега планува - 3 години ". Препоръчва се " доставчиците да изградят конкурентни мрежи ", с цел да се ускори конкуренцията сред тях. Съединени американски щати биха могли да се конкурират с Китай, в случай че одобряват тези оферти.

" Засега Китай се оправя най-добре в 5G. Защо Европа и Съединени американски щати наследиха модела " отгоре-надолу " на всеобхватни безжични конгломерати, което се трансформира в олигопол за търсене на набор ", сподели Деклан Ганли, изпълнителен шеф на Rivada Networks.

" Отгоре-надолу " е това, което Китай прави най-добре и това, което Западът прави най-лошото. Не е прекомерно късно за Съединени американски щати или даже за Европа да извърнат сюжета и да завоюват 5G мача в добавеното време ", твърди Ганли.

" Проблемът на Запада е, че комерсиалните ползи на мощните ни безжични оператори сега са в синхрон с китайския модел и по тази причина ще се опълчват на смяна на разпоредбите на играта ", показва експерът.

Значението е на 5G е стратегическо и по никакъв начин не е за занемаряване.

" Залозите са високи - те обгръщат всичко от търговията до защитата. 5G ще бъде един от дълбоките " сини океани " на кибер домейна, който сега е също толкоз значим, колкото и земята, морето, въздуха или космоса.

" Трудно е да се каже какъв брой е значима войната за 5G - сега Китай може би го схваща по-добре от съвсем всеки. Все отново считам, че Съединени американски щати или даже Европа или Англия разполагат с нужното, с цел да завоюват ", приключва Ганли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР