Видео: БТВАко е вярно, че по Коледа стават чудеса, на

...
Видео: БТВАко е вярно, че по Коледа стават чудеса, на
Коментари Харесай

Зов за помощ на Коледа! Симона се бори с коварна болест и претърпя 12 операции. Тя и нейното семейство имат нужда от мебели, храна и лаптоп

Видео: БТВ

Ако е правилно, че по Коледа стават чудеса, на едно такова знамение се надяват Симона и нейното семейство, излиза наяве от писмо до " Петел " на техни близки.

Симона е на 14 години и е с детска церебрална парализа. От раждането си до момента e претърпяла 12 интервенции, и сама може да направи единствено няколко крачки. Майка й с изключение на за нея, се грижи за по-малката й сестра и за татко им, който след тежък инсулт остава изцяло имобилен.

Симона не върви на учебно заведение – то идва при нея. Учителите я образоват в дома й в село Безденица и тя е отлична ученичка.



Семейството живее доста оскъдно и тежко. Покривът на къщата тече и имат потребност от мебели, не нови, само че доста добре непокътнати, храна и преносим компютър за детето за учебно заведение.

Наскоро БТВ писа, че възпитаници от Монтана събраха пари от продажба на приготвена от тях храна, с цел да може Симона да има нова инвалидна количка. 

Идеята е на възпитаници от Финансово-стопанската гимназия в града. Те купуват артикули, подготвят храна вкъщи и я оферират. „ Бяхме помолили съучениците си да не излизат да си купуват закуски през междучасията, а да дойдат да купят от тук, с цел да оказват помощ ”, описа една от ученичките, участващи в самодейността.

Продават всичко единствено за няколко часа. Събрани са 1138,70 лева

Когато Симона получи новата си количка, тя първо ще се разноски напълно сама някъде, където в никакъв случай не е била. А когато порасне, ще продължи да мечтае.

Тези, които желаят да оказват помощ, могат да го създадат на следния адрес:

Село Безденица, ул. „ Христо Ботев ” №50.

Тел. за контакт: 0899 147869 – Йордана Цветанова.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР