Видео: БНТ2019 година е изключително трудна и пълна с предизвикателства,

...
Видео: БНТ2019 година е изключително трудна и пълна с предизвикателства,
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: От юни до август у нас е имало над 4.4 милиона чуждестранни туристи

Видео: Българска национална телевизия

" 2019 година е извънредно сложна и цялостна с провокации, само че с много позитивни резултати ". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по Българска национална телевизия.

Повод за песимизъм и напрежение е банкрутът на " Томас Кук ". Министърът изясни, че сходно нещо е мъчно за предугаждане. От " Томас Кук " са изпратили на 12 юли публични писма, че са сключили договорка с вложител и са описали стъпките за оздравявне на туроператора.

" Изключително съществено разбъркване се случва сега на пазара и това непроменяемо дава своите отблясъци ", разясни Ангелкова.

Преди три дни министърът на туризма е била на среща в Германия с представители на други туроператорски компании. От над 435 000 туристи, които са пристигнали това лято през " Томас Кук ", 200 000 са немци. За предходната година над 800 000 немски екскурзианта са посетили страната ни. И другата седмица на министърът й предстоят срещи във Англия и Германия за договаряне на сезон 2020 година.

" За идната година ще имаме специфичен механизъм, който да подкрепя проведения туризъм през рекламата с 15 милиона лв. ", добави министърът.

Само за месец август 378 милиона са нощувките на хотелите по Черноморието. Това е с 10% повече от друга година. Ангелкова изясни, че юни месец е бил сложен поради изкуствено основана нервност. От юни до август има над 4.4 милиона задгранични туристи. Има лек спад в националните ни курорти. Има растеж при нощувките, което демонстрира, че туристите тази година са останали за по-дълго време.

" Нощувките от българи, визитите от български туристи по българското Черноморие са с растеж над 5.8% спрямо предходната година ", съобщи Ангелкова.

Основно туристите, които посещават страната ни са от Румъния, по-късно Гърция, на трето място са немските туристи, по-късно - тези от Турция, от Сърбия, Русия, Англия. Над 40 хиляди са китайските туристи, посетили България, това е към 50% растеж по отношение на предходната година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР