Видения откриват лятото в галерия “Париж. Digital Footprints“ идва на

...
Видения откриват лятото в галерия “Париж. Digital Footprints“ идва на
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

" Видения ” откриват лятото в изложба “Париж ”. „ Digital Footprints “ идва на сцената на ДНК с фестивала „ Етюди и другари ”. Киното си връща жеста към Толкин. „ Медея ” с едно само зрелище в Античния спектакъл.

" Видения ” откриват лятото в изложба “Париж ”. Изложбата на Даниела Зекина и Петър Бояджиев сплотява проблясващата хубостта на човешки облици и пеперуди. Разказват тайнствени истории – с кодове, вплетени в магнетичните лица – числа, букви и стъклени детайли.
Игриво и красиво зрелище идва на сцената на ДНК с фестивала „ Етюди и другари ”.---
„ Digital Footprints “ е интерактивна хай-тек игра с трима танцьори. Техните тела дефинират моделите, облиците и звука на осъществяването. Съсскоростта, силата и посоката на придвижването им в пространството. С танца известната шведска хореографката Гун Лунд слагат значими въпроси за взаимоотношението в нашето общество, кой ръководи, кой контролира… оттатък това фенът може просто да се любува на хубостта на придвижванията иобразите.
¤
Дж Р Толкин ни придвижи във фантастичния свят на " Хобит " и " Властелинът на пръстените ".Сега киното си връща жеста към огромния повествовател. Филмът „ Толкин ” се концентрира върху ранните години от живота на Джон Роналд Руел Толкин и вдъхновението за героите, които ще населят книжната Средна земя. В ролята на писателя ще забележим Никълас Холт. Един дълго и с доста отдаденост подготвян театър чакаме в Античния спектакъл.
¤
„ Медея ”ще се появи тук единствено на 28 юни, с едно само зрелище, както ебило в античния свят. Историята за Любов и изменничество, избора иотмъщението заложени от Еврипид. Освен живописен, планът има и мощен обществен фокус. Събира звездите на театъра с деца от разнообразни етноси вПловдив и студенти. Медея още веднъж ще предизвика границите на човешкатаприрода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР