Виден британски професор предрече 40 000 жертви в Обединеното кралство

...
Виден британски професор предрече 40 000 жертви в Обединеното кралство
Коментари Харесай

Британски професор прогнозира десетки хиляди жертви на COVID-19 на Острова

Виден английски професор предсказа 40 000 жертви в Обединеното кралство до отминаването на вълната от ковид и подлага на критика държавното управление за бавните му дейности.
Антъни Костело, професор по световно здраве и стабилно развиване в Лондонския академични лицей, съобщи в онлайн послание пред парламентарната комисия за здраве и обществени грижи, че управляващите са реагирали прекомерно постепенно по редица аспекти на рецесията, измежду които късното въвеждане на проби.
Костело обаче изрази мнение, че не е наложително държавното управление да реализира задачата си от 100 000 теста на ден, а е значимо да бъдат тествани верните хора.
Той счита, че жертвите в Обединеното кралство умерено могат да доближат 40 000 до отминаването на вълната от пандемията, само че даже и тогава единствено 10-15% от популацията на страната може да е преболедувало и да е построило имунитет.
Ето за какво е толкоз значимо да се обуздае разпространяването на болестта, до момента в който не бъде основана ваксина, уточни професор Костело. Той обаче приключи оптимистично с вярата, че поуките са извлечени и при втора вълна от ковид дейностите ще бъдат по-адекватни.
Професор Антъни Костело е международно прочут с активността си за възстановяване на ограниченията за оцеляване на майки и новородени в най-бедните страни от развиващия се свят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР