Видеата, съдържащи опасни или емоционално стресиращи номера няма да бъдат

...
Видеата, съдържащи опасни или емоционално стресиращи номера няма да бъдат
Коментари Харесай

YouTube забрани опасните клипове

Видеата, съдържащи рискови или прочувствено стресиращи номера няма да бъдат допускани в платформата, оповестява BBC.

Така наречените пранкове нашумяха поради провокациите, които си насочат потребителите в мрежата. Често в тях се спретва някакъв номер или се снимат рискови подиуми. Някои от тях обаче приключват с пострадвания и смъртни случаи.

Видео платформата, която е владеене на Гугъл, счита, че такива материали нямат място в нея. Изглежда, че все пак, уеб сайтът не съумява да наложи тези правила. Доклад на Buzzfeed демонстрира, че към момента могат да се видят сходни материали, показани не като видео, а като история от фотоси, за да заобиколят възбраната.

Някои от клиповете събират милиони гледания. От YouTube споделят, че работят интензивно, с цел да отстраняват факторите, които подтикват качването на подобен вид видеа.

От друга страна, налагайки правила по отношение на пранковете, платформата би могла да премине границата. Ако категоризира кое е рисково и кое не е, това може да докара до по-сериозни последици.

" Нашата политика не разрешава наличието на дейности, които могат да доведат до пострадване. В тези рамки дефинираме какво значат рискови провокации и номера. От в този момент нататък уеб сайтът няма да разрешава качването на материали, които могат да доведат до евентуално пострадване ", обявиха от YouTube.

От компанията обясниха още, че не позволяват видеа, в които децата се стресират от избрани номера. Сайтът към този момент работи с детски психолози, с цел да добие ясна визия какво може да окаже отрицателно въздействие върху детското схващане.

Видео, в което дете е било излъгано, че родителите му са умряли, е събрало доста гледания.

Новите правила идват в отговор на няколко случая на смешки и каскади, които в най-хубавия случай са съществено неразумни, а в най-лошия смъртоносни.

Пример за такава обстановка е, когато 20-годишната Монализа Перес от Минесота прострелва приятеля си. Двойката се е надявала, че енциклопедия под облеклата му ще го защищити от патрона и клипът им ще направи сензация в мрежата, само че изходът е съдбовен, а тя прекарва в пандиза шест месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР