Видеата са още един инструмент, с който да промотирате продуктите

...
Видеата са още един инструмент, с който да промотирате продуктите
Коментари Харесай

Моля, видео!

Видеата са още един инструмент, с който да промотирате продуктите или услугите, които оферирате. С едно автентично и висококачествено такова ще отговорите на желанията и любознанието на потребителите и бързо ще скъсите дистанцията с тях, по пътя към крайната ви цел. Ако това не е задоволително безапелационно да добавите клиповете към маркетинговата си тактика, вижте тези 5 позитива, които може да ви донесе тази стъпка.

1. Видеото може да усъвършенства SEO

Според изследване на HubSpot 65% от интервюираните бизнес мениджъри споделят, че посещават уеб страницата на един маркетолог, откакто са видели брандиран клип. Това демонстрира, че висококачественото видео наличие, което усилва ангажираността и провокира интереса на потребителя може да насочи трафик към уеб страницата ви. Това е извънредно значимо, тъй като трафикът и процентът кликове са съществени фактори за класиране в Гугъл.

Освен това, платформи като YouTube и Vimeo преоразмеряват и приспособяват видеата към другите устройства, тъй че можете да достигнете до по-широка аудитория.

Имайте поради следното:
Придържайте се към къси видеа – тези под две минути получават най-вече ангажирания, тъй че е значимо да споделите гледната си точка за допустимо най-кратко време. 4-минутно видео също може да работи добре. Но всичко, което е по-дълго, може да загуби вниманието на фена.Транскрибирайте видеото си – това в допълнение усилва опцията да се покажете на по-голям брой хора и в по-голямо количество търсенияОптимизирайте видеата – прибавете съответстващо заглавие, изложение и метатагове, те също оказват помощ на търсачките да откриват наличието виСъздавайте обложки с високо качество – те бързо сграбчват вниманието на потребителите и затова усилват % кликове
2. Задържа потребителя на една страница по-дълго

Средният консуматор прекарва 88% повече време в един уебсайт с видео, в сравнение с със наличие съгласно данни, оповестени във Forbes. Това значи, че добавяйки видео в страниците на уеб страницата, можете да увеличите количеството време, прекарано там.

Една от аргументите за това може да е, че хората намират за по-интересно гледането на видеа, в сравнение с четенето. Или пък, че са склонни да запаметяват по-добре информация, когато е обяснена във видео. Да извършите продуктови клипове, както и такива от сорта на „ направи си самичък “, може освен да усили възможностите ви да достигнете до таргет аудиторията ви, само че и да даде добавена стойност на евентуалните ви консуматори.

3. Завладяващо е

Видеото задържа повече зрителското внимание, в сравнение с текста. Това е по този начин, тъй като съчетава две сетива – слух и зрение. С други думи, то събира дружно две неща, които хващат вниманието ни: шума и придвижването.

Хората са мощно образни същества. Ние обработваме видяното 60 хиляди пъти по-бързо, в сравнение с прочетеното съгласно изследване на университета в Минесота. Също по този начин, множеството информация, която идва от мозъка, е образна, което значи, че феновете ще запомнят едно обръщение по-добре посредством видео, в сравнение с посредством текст. И тъкмо по тази причина междинният консуматор помни 95% от посланието, когато го гледа, в съпоставяне със единствено 10%, когато го чете.

4. Носи повече конверсии

Да добавите видео на началната ви страница може да усили конверсиите с повече от 80% съгласно отчета „ Топ 16 видео маркетинг статистики за 2016 година “. Видеата оферират по-детайлно изложение на продукта или услугата ви. Колкото повече ангажирате феновете, толкоз по-вероятно е да запомнят посланието ви. Освен това, доверието им към марката се усилва, щом гледат негов клип.

5. Споделя се повече

Според данни на Wordstream видеата получават 1200% повече споделяния, в сравнение с комбинацията от фотография с текст. В платформи като LinkedIn едно видео се споделя 20 пъти по-често, в сравнение с други типове формати. Причината за тези невероятни резултати е, че видеата са занимателни, само че и имат практическа стойност и постоянно дават на потребителя рекомендации и трикове, които са им от изгода.

 

Преди да добавите видеото към маркетинговата си тактика обаче, обсъдете с екипа си бюджета и мечтаната възвръщаемост на вложенията. И се уверете, че сте обмислили какви видове видео ще бъдат работещи за марката, тъй че да максимизирате приходите си.

 

Тори Тайенака, основен изпълнителен шеф на Sparkhouse, за Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР