Видът и обхватът на животните, ловени за храна, варират в

...
Видът и обхватът на животните, ловени за храна, варират в
Коментари Харесай

Видове дивечи и техните характеристики

Видът и обсегът на животните, ловени за храна, варират в другите елементи на света. Те се въздействат от климата, разнообразието на животинските и растителни типове, локалния усет и възприетите възгледи за това какво може или не може да бъде ловувано законно.

Месото от дивеч нормално се смята за по-добро по хранителна компактност и нормално има по-ниско наличие на мазнини от месото, което купуваме от магазините.

Обичайно е да се категоризират дивите животни, които се ловуват в групи, които са сходни по някакъв метод. В България категориите дивеч са:

Едър дивеч

Ловът на наедрял дивеч изисква доста знания и умения от страна на ловеца. Тази група бозайници нормално включва рогати животни, диви прасета, мечки и едрите членове на фамилиите диви котки или кучета. За лов на наедрял дивеч се употребяват ловни карабини, снабдени с оптичен мерник или ловни пушки за по-къси дистанции. Ловът на наедрял дивеч от време на време се ползва на гонки благодарение на особено подготвени кучета за лов, наричани още гончета. Тези кучета не ловуват дивеча, а го принуждават да излезе от прикритието си, след което може да бъде отстрелян.

 Дивият заек е дивеч

Дребен дивеч

Ловът на малък дивеч включва див заек, катерица, белка, черен пор и други Много ловци го подценяват, само че той е извънредно комплициран и атрактивен. За лова се употребява основно ловна пушка, най-хубавите лъкове или даже прашка. Някой типове гончета са доста подобаващи за този тип лов. В множеството случаи се ловува не за храна, а против вредители. В България най-често се ловува див заек както за храна, по този начин и за отбрана на стопанските площи.

Лов на птици

 Соколче Снимка: Capri23auto/pixabay.com

В България се практикува ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина и други Разрешен е ловът до 15 броя пъдпъдъци на всеки ловджия, както и до 10 броя от другите типове. Ловът се организира най-често на дружинки.

Ловците, тръгнали на колективен лов на малък дивеч без шапка или облекло с ослепителен предупредителен цвят, подлежат на глоба. По време на лова е неразрешено да се употребяват електрически звукопроизвеждащи устройства, живи птици за стръв, както и ловни соколи и други грабливи птици.

При лова на какъвто и да е дивеч е значимо да се съблюдават законите и нужните ограничения за сигурност. Забранени са използването на алкохол и опиати, а оръжието би трябвало да е разглобено до идването на ловния терен. Облеклото с ослепителен цвят при някои тип лов е наложително.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР