Вид супербактерия все повече се разпространява сред хората, които си

...
Вид супербактерия все повече се разпространява сред хората, които си
Коментари Харесай

Инжектиращите си наркотици с риск за развитие на сериозни инфекции - за корекция


Вид супербактерия от ден на ден се популяризира измежду хората, които си инжектират опиати, сочи нов държавен отчет. Потребителите на хероин и други медикаменти за инжектиране са 16 пъти по-склонни да развият тежки болести от Метицилин-резистентният стафилокок.

"Употребата на опиати съставлява забележителна част от тези доста съществени инфекции ", споделя един от създателите на проучването.

Смята се, че сме в разгара на една от най-смъртоносните лекарствени епидемии. Въпреки че смъртността от свръхдоза остава съществена грижа, някои изследвания означават, че и инфекциите с ХИВ и хепатит С се популяризират от ден на ден измежду употребяващите опиати.

Метицилин-резистентният стафилокок или бактериите Staphylococcus aureus, резистентни на метицилин, постоянно живеят върху кожата, без да предизвикват признаци. Но те могат да станат по-опасни, в случай че навлязат в кръвообращението – да унищожават сърдечните клапи или да предизвикват други увреждания.

Усилията за публичното опазване на здравето са ориентирани към лечебни заведения и домове за възрастни.

Свързани публикации.. Неполиомиелитни ентеровируси – съставляват ли опасност? 0 Вирус Нипа – това ли е новата световна опасност? 0 Разкриха тайната на устойчивостта на ХИВ-вируса? 0

Инфекциите с този тип бактерия, свързани с използването на противозаконни опиати, са се нараснали. Епидемията по принцип стартира със корист с болкоуспокоителни лекарства, само че през последните години се е насочила към хероина и други инжекционни медикаменти.

Тъй като тя е върху кожата, когато иглата попадне в кожата, тя носи микробите с нея. Процентът на инванзивните случаи на Метицилин-резистентният стафилокок, заразяващи кръвта, които се следят измежду инжекционно употребяващите опиати , се е нараснал повече от два пъти за пет години, сочи изследването
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР