Виадуктът „Бебреш” на АМ „Хемус” е с 20 м по-висок

...
Виадуктът „Бебреш” на АМ „Хемус” е с 20 м по-висок
Коментари Харесай

Виадуктът „Бебреш” на „Хемус” - с 20 метра по-висок от рухналия мост в Италия

Виадуктът „ Бебреш” на Автомагистрала „ Хемус” е с 20 м по-висок от рухналия мост в Италия. Той е издигнат при започване на 80-те години на предишния век.

В края на 2012 година, един от експертите, взел участие в построяването на високия 120 м виадукт, съобщи пред bTV, че корозията стартира да компрометира структурата и е необходим ремонт.
Има ли рискови виадукти у нас? Мостовете по Автомагистрала „ Хемус ” са за ремонт, счита специалист от Камарата на инженерите
Ремонтът на виадукта към този момент е реалност. Питаме специалистите от АПИ дали корозията, въздействала на носещите колони през годините, в които той не е бил поддържан, може да го направи по-малко резистентен.

“Съоръжението е ремонтирано в интервала 2013 – 2015 година като са отстранени всички повреди записани във вашия репортаж от 2012 година Извършени са ремонтни работи по връхната структура, обезпечено е на земетръс оборудването. Отстранени са всички повреди и няма място за притеснение”, уточни Александър Тодоров, от Института по пътища и мостове към АПИ.
Обходният маршрут на Автомагистрала „ Хемус “ разкри окаяното положение на виадукт по пътя Шофьорите се оплакват от неприятните условия на придвижване и тапите
Виадуктите на „ Хемус” са изчислени и изпълнени за в пъти по-големи натоварвания от нужното и съгласно експертите бетон и желязо не са били пестени.

В момента ремонт тече и на втория най-голям виадукт на Автомагистрала „ Хемус.”
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР