VI блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде спрян в петък

...
VI блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде спрян в петък
Коментари Харесай

Спират VI блок на АЕЦ Козлодуй за ремонт на теч

VI блок на АЕЦ " Козлодуй " ще бъде спрян в петък против събота, с цел да се ремонтира пропускът на радиоактивна вода от трети парогенератор.

Това заяви " 24 часа ", като цитира свои източници.  Официално известие от централата няма.

Изборът за времето за прекъсване е поради плануваното стопляне. Срокът на ремонта, съгласно отзиви на разнообразни специалисти, е сред 7 и 17 дни.

Стойностите на отделяната през тръбичките вода са под пределните, които изискват прекъсване. Има две гранични линии.  При първата, при която обаче блокът може да работи, изпускането е 4 литра на час. В сегашната обстановка течът е литър на час.

Припомняме, че на 30 ноември от централата оповестиха, че в процеса на употреба на 6 блок на АЕЦ " Козлодуй "  са регистрирани индикации за пропуск на топлоносител от първи към втори силует в трети парогенератор.

От централата прецизираха, че не са достигнати стойности, надхвърлящи рестриктивните мерки за безопасност в софтуерния правилник на блока. При постигане на рестриктивните мерки за употреба в регламента, блокът ще бъде спрян за премахване на пропуща.

Количеството на пропуска бе предмет на непрестанен надзор, като все още цената му е няколкократно по-ниска от съществуващите ограничавания.

Няма смяна в радиационната конюнктура в работните пространства и на площадката на АЕЦ " Козлодуй ".

През ноември повреда изключи шести блок на нуклеарната централа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР