Входът за едно от любимите и най-посещаваните места във Варна-зоопарка,

...
Входът за едно от любимите и най-посещаваните места във Варна-зоопарка,
Коментари Харесай

Поскъпва двойно разходката в зоопарка на Варна

Входът за едно от обичаните и най-посещаваните места във Варна-зоопарка, нараства двойно. Но остава безвъзмезден за малчуганите до 3 години, съгласно предлагането, което е внесъл в Общинския съвет на града кметът Иван Портних.
Билетът за деца от 3 до 7 години, който е 50 ст. би трябвало да стане левче, този за учащи и пенсионери ще се вдигне от 1 лева на 2 лева, а таксата от 1.50 лева за възрастни ще стане 3 лева

Кметът предлага още да бъде въведен пакетен билет за семейство с деца до 18 година на стойност 6 лева, груповите визити на възпитаници и пенсионери над 15 лица да костват 1 лева, а контактната зона за безвредно другарство с животните от 10 минути да се таксува с 2 лева

„За да извършва главните си функционалности – запазване на генофонда на дивите животни, повишение на екологичното обучение, образование в почитание към природата и обич към животните и за обикновено действие на Оперативна програма „Зоопарк-СЦ“ – Варна, е належащо да бъдат признати нови цени“, написа кметът. Той напомня, че цените за вход в зоопарка не са вдигани от 1 октомври 2012. Предложението ще бъде прегледано на идното съвещание на Общински съвет.
Сред идните огромни планове за над 80 млн. лв. на община Варна е и реорганизация и рационализация на зоопарка.Стойността на плана е 1.2 млн.лева с Данък добавена стойност, които ще бъдат обезпечени посредством заем. Парите са планувани за строителство на нова входна зона, на павилиони за питиета, сувенири и лакомства за жителите му. Строеният през 1961 година зоопарк е едно от най-атрактивните места с над 150 000 визити на година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР