Входът на БСП за местната власт е през областните градове.

...
Входът на БСП за местната власт е през областните градове.
Коментари Харесай

Кирил Добрев: ГЕРБ и ДПС превзеха малките общини

" Входът на Българска социалистическа партия за локалната власт е през регионалните градове ". Това е един от изводите, който означи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев по време на днешното съвещанието на Националния съвет на партията, представен от пресцентъра на партията.

Като ръководител на Националния избирателен щаб той направи разбор и оценка на миналите локални избори. Според доклада за кметовете на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България” са дали своят вот над 650 хиляди български жители, което е с близо 100 хиляди повече спрямо 2015 година. Българска социалистическа партия завоюва изборите на |-ви тур в 35 общини, яви се на балотаж в 57, от които завоюва – 24, както и 4-те регионални града – Благоевград, Перник, Разград и Русе. В градовете с районно разделяне левицата се яви на балотаж в 4 варненски, 2 пловдивски и 10 региона на столицата, като от тях завоюва софийските " Изгрев " и " Младост ". През 2015-та година Българска социалистическа партия е била на балотаж в 3 софийски и 2 варненски региона, само че няма извоюван нито един.

За първи път от 1995 година се поставя завършек на наклонността Българска социалистическа партия да получава по-ниски резултати на локални избори спрямо всеки предишен - това се показва в един от изводите на отчета, показан от Добрев през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР