"Входът на БСП за местната власт е през областните градове".

...
"Входът на БСП за местната власт е през областните градове".
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Входът на БСП за местната власт е през областните градове

"Входът на Българска социалистическа партия за локалната власт е през регионалните градове ". Това е един от изводите, който означи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев по време на днешното съвещанието на Националния съвет на партията.

Като ръководител на Националния избирателен щаб той направи разбор и оценка на миналите локални избори. Според доклада за кметовете на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България” са дали своят вот над 650 хиляди български жители, което е с близо 100 хиляди повече спрямо 2015 година. Българска социалистическа партия завоюва изборите на |-ви тур в 35 общини, яви се на балотаж в 57, от които завоюва – 24, както и 4-те регионални града – Благоевград, Перник, Разград и Русе. В градовете с районно разделяне левицата се яви на балотаж в 4 варненски, 2 пловдивски и 10 региона на столицата, като от тях завоюва софийските "Изгрев " и "Младост ". През 2015-та година Българска социалистическа партия е била на балотаж в 3 софийски и 2 варненски региона, само че няма извоюван нито един.

Напрегнат пленум на Българска социалистическа партия за разбор на локалните избори, вътрешната съпротива желае оставки

За първи път от 1995 година се поставя завършек на наклонността Българска социалистическа партия да получава по-ниски резултати на локални избори спрямо всеки предишен - това се показва в един от изводите на отчета, показан от Добрев през днешния ден. "ГЕРБ и Движение за права и свободи, в композиция с стопански субекти, съумяват безусловно да завладяват дребните общини с население до 10 хиляди индивида. И в случай че Българска социалистическа партия при започване на прехода беше партия, която печелеше точно селата и дребните общини, входът през днешния ден на Българска социалистическа партия в локалната власт е през огромните общини и регионални центрове, където зависимостта на хората е по-малка и те гласоподават свободно " - акцентира Кирил Добрев. Той добави, че симбиозата сред ГЕРБ и Движение за права и свободи при дословното разпределение на дребните и междинни общини, скоро ще обезсмисли локалните избори. "Тук е ролята и мястото на Българска социалистическа партия – дружно с хората да спрем този метод на печелене на избори, тъй като се опасявам, че след 4 години от избори няма да има смисъл. Ако не пресечем тази наклонност, освен ние като партия, само че и като общество, се притеснявам, че идващият път общините, попаднали посредством схеми сред партията на ръководещите и Движение за права и свободи, ще бъдат повече " - акцентира зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

В своя отчет Добрев уточни още, че през последните 3 години се вижда позитивна наклонност, която касае младежите и желанието им да се разпознават с левицата. "Тези избори бяха показателни за това – имахме много кметове под 35 години, а в листите ни се следи съществено подмладяване. И то действително. Защото младите, новите- към този момент са общински съветници, а не заряд в листите”, добави Кирил Добрев и даде образци с Нови Пазар, Хасково, Дряново и други общини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР