Вход свободен е обявен за Седмицата на руското кино в

...
Вход свободен е обявен за Седмицата на руското кино в
Коментари Харесай

Седмица на руското кино с вход свободен

Вход свободен е разгласен за Седмицата на съветското кино в България. Прожекциите в границите на проявата, трансформирала се в традиция през последните години, ще зарадват ценители в София от 23 до 29 октомври и в Пловдив от 25 до 31 октомври.

Церемонията по тържественото разкриване на събитието в столицата ще се състои през днешния ден от 19 ч., в огромната зала на Руския културно-информационен център (ул. " Шипка " 34).

Публиката ще има опция довечера да гледа кино лентата " Бик " (2019), а също по този начин да се срещне с режисьора Борис Акопов и Сергей Двойников - един от актьорите, снимали се в лентата, посочи за ДУМА ръководителят на отдел " Култура и кино " в РКИЦ Владимир Ястреба.

В представителната делегация, която ще гостува в България във връзка Седмицата на съветското кино, е и Никита Волков - изпълнителят на основната роля в " Чернова " (2018).

Прожекцията (на режисираната от Сергей Мокрицки фантастична творба по едноименния разказ на Сергей Лукяненко) в София е на 24 октомври, а в Лъки Дом на киното (ул. " У. Гладстон " 1) на 25 октомври ще даде началото на филмовите дни в Пловдив.

Почитателите на седмото изкуство ще имат опция да се срещнат и с Евгений Торес - режисьора на " Трудностите на оцеляването " (2019).

Лентата ще бъде показана в РКИЦ в петък, а в града под тепетата - в събота.

Комедията " Любовници " (2019) ще разсмива феновете в столицата на 26 октомври, а в Пловдив на 28-и.

" Газ " (2019) ще чака киномани в неделя в София, а във вторник и в Лъки Дом на киното.

" Аз слабея " (2018) ще може да се гледа в понеделник в РКИЦ, а в сряда ще гостува в Европейската столица на културата 2019, където на 27-и ще се насладят и на " Бик ".

" Вечният живот на Александър Христофоров " (2018) на 29 октомври ще е заключителен щрих за Седмицата на съветското кино на " Шипка " 34, а другия четвъртък и на ул. " У. Гладстон " 1 в Пловдив.

Специално за феновете у нас всички филми ще са с български надписи, акцентира Владимир Ястреба.

И добави, че планът се осъществя като част от честването на 140-годишнината от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни, а измежду задачите му са развиване на интернационалното културно съдействие и подсилване на връзките ни в региона на киното.

Организаторите на филмовата седмица са Министерството на културата на Русия, посолството на Руската федерация в България, Представителството на " Россътрудничество " в страната ни - Руският културно-информационен център в София, продуцентската компания " Fest-Film ", както и " Вяст плюс ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР