ВГърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон, съобщава

...
ВГърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон, съобщава
Коментари Харесай

Гърция съобщава за два случая на подвариант на Омикрон

В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон , оповестява гръцката телевизия "Скай ". Случаите са засечени на интернационалното летище в Атина , а резултатът от разбора на пробите е излязъл нощес.

Преподавателят по молекулярна биология в Университета в Торонто Янис Прасас е декларирал за телевизия "Скай ", че към момента няма данни какъв брой значим е съответният подвариант и каква роля ще има във връзка с пандемията. По думите му експертите чакат появяването на разнообразни разновидности и не може да се изключи опцията да има и по-заразни.

Според информация на електронното издание на в. "Прото тематика " подвариантът ВА.2 не се засича от диагностичните проби, което буди паника, че става дума за по-заразен вариант, който би могъл да провокира по-големи талази на COVID-19 в международен мащаб.

Световната здравна организация (СЗО) към този момент заяви за три разновидността на Омикрон - ВА.1 , ВА.2 и ВА.3 .

Според СЗО от 23 декември 99 на 100 от Коронавирус случаите се дължат на ВА.1. Подвариантът ВА.2 е засечен в Дания , Израел , Белгия , Франция , Швеция , Индия , Англия , а в този момент и в Гърция .

Вчера Дания заяви, че ВА.2 се засича в половината случаи на COVID-19 в страната. Засега не се регистрира разлика на протичането на ВА.2. Датски експерти обявиха, че чакат имунизациите да покриват и този подвариант на Омикрон , показва "Прото тематика ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР