Как Вивек Рамасвами настоява — деликатно — да спечели привържениците на Тръмп

...
ВЕЙЛ, Айова (AP) — Кандидатът за президент на републиканците Вивек
Коментари Харесай

ВЕЙЛ, Айова (AP) — Кандидатът за президент на републиканците Вивек Рамасвами беше повече от 40 минути в кметство в провинциална Айова, когато жена от тълпата позира остър въпрос. Или може би е било предложение.

„Знам, че искате да станете президент“, каза тя. „Но бихте ли помислили да станете вицепрезидент на Тръмп?“

Въпросът предизвика лек смях от присъстващите и дълъг отговор от Рамасвами. (Краткият отговор: Не.)

Това също така подчерта основното предизвикателство, пред което е изправен богатият предприемач, който се издигна от малко известен новодошъл до трето място в някои републикански първични проучвания, откакто се присъедини към надпреварата почти шест преди месеци. Въпреки че гласоподавателите се интересуват все повече от Рамасвами, бившият президент Доналд Тръмп продължава да бъде фаворит на много консерватори.

С първия първичен дебат на републиканците от малко повече от седмица и водещото събрание в Айова след пет месеца, той деликатно работи, за да убеди повече гласоподаватели, че той може да бъде техен кандидат и – колкото и да казва, че уважава Тръмп – би бил по-добър кандидат и президент през 2024 г.

„Дебатът ще бъде важен, но мисля също така просто продължаваме по траекторията, по която сме били“, каза Рамасвами след кметството, проведено в кавернозна заваръчна компания във Вейл, Айова. Той се завръща в Айова в събота за щатския панаир на Айова, ритуал за посвещаване на кандидатите за президент.

Рамасвами описа месеците, водещи до първия дебат, като „просто предсезона“.

„Така че навлизаме в редовния сезон на това и аз влизам с тичащ старт“, каза той. „Така гледам на нещата.“

Той казва, че стратегията му, насочена към дебата в Милуоки, Уисконсин, е „да говори истината“, сочейки към банер, украсен с думата „ИСТИНА“, който служи като негов фон и се превърна в тема на кампанията. Думата — изцяло с главни букви и шрифт, която наподобява означения от предизборната кампания на Тръмп — е изписана върху плакати, тениски и стикери.

Рамасвами казва, че той и другите не могат да се доверят на правителството, защото правителството не кажи истината. Това го е мотивирало, казва той, да отиде до съдебната палата, където Тръмп трябваше да се яви по обвинения по-рано този месец, за да обяви, че съди Министерството на правосъдието и търси всички документи, с които министерството разполага с информация защо Тръмп е обвинен.

Въпреки че подобен съдебен процес е малко вероятно да бъде успешен, преди да бъдат гласувани първичните избори на Републиканската партия, това беше ход, който постигна баланс между защитата на Тръмп и привличането на положително внимание към собствената му кандидатура, поне сред първичния електорат на Републиканската партия.< /p>

„Това е целта на тази кампания, говорене на тежките истини, истината, че може да говорите на масата за вечеря, но не се чувствате свободни да говорите публично“, каза Рамасвами на публиката в Айова . Ако той бъде избран, каза той, хората отново ще говорят тези истини, като например „Бог е реален“ и „обратният расизъм е расизъм“.

Току-що навършил 38 години, Рамасвами е най-младият човек основен републикански кандидат за президент.Роден в Охайо на родители имигранти от Индия, той получава диплома по биология от Харвардския университет и след това завършва юридическия факултет на Йейл.

Той натрупа богатството си, след като стартира биотехнологична компания, миналата година основа фирма за управление на активи и е автор на няколко книги, включително “Woke, Inc.” Книгите му помогнаха на Рамасвами да придобие известност в консервативните кръгове, включително във Fox News, като критик на „ESG“ или гледайки не само на печалбите в инвестициите, но и на екологичните, социалните и управленските въпроси, като политиките на компанията по отношение на климата. Той оплаква, че Съединените щати са се превърнали в място, пълно с „жертви“, и казва, че страната е загубила целта си и фокуса си върху вярата, патриотизма, упоритата работа и семейството.

На пъна Рамасвами е способен да се занимава с въпроси, вариращи от цифрова валута до позицията му относно Израел, конституцията на САЩ и правилата на държавната служба относно масовите съкращения на федерални служители - правила, които казва, че разбира по-добре от всеки друг кандидат. Той се гордее, че не се нуждае от телесуфлер, и неговата смесица от специфика на политиката и безпроблемно представяне спечели някои избиратели.

„Той е страхотен оратор, има силен интелект и много знания“, каза Маргарите Гуденоу, пенсионерка от Каунсил Блъфс, която каза, че досега подкрепя Рамасвами пред Тръмп. Тя описа бившия президент като „твърде токсичен“ – позиция, която заемаше, преди той да бъде обвинен в множество наказателни дела – въпреки че Гуденоу каза, че ще подкрепи Тръмп, ако той е номинираният.

Рамасвами казва, че може да използва своите дълбоки познания, за да постигне това, което Тръмп не можа и другите му съперници не биха успели – уволнението на 75% от федералната „бюрокрация“ през първия му мандат, включително 50% през първата година.

Някои. 20 000 членове на ФБР ще бъдат освободени, докато той разбива агенцията, каза той. Останалите 15 000 агенти на първа линия ще отидат да работят за това, което според него са по-ефективни агенции, като Службата на маршалите на САЩ, за да се съсредоточат върху престъпления като сексуален трафик на деца. Той също така каза, че до 31 март 2025 г. ще разположи военните по протежение на границата между САЩ и Мексико - разположени на всеки половин миля - за защита от нелегална имиграция и наркотици като фентанил, влизащи в страната.

Тези предложения всички донесоха овации по време на скорошните му посещения в Айова.

Кели и Ейми Пайпър бяха сред близо 200-те души - произхождащи от повече от осем окръга, според организаторите - които се появиха в кметството на Рамасвами в северозападната част на Община Вейл в Айова, която има население от по-малко от 400 души. Те харесаха, че Рамасвами ще продължи много от политиките на Тръмп, но се представя като по-красноречив и оптимистичен.

„Той ви дава чувство на надежда , не само гибел и мрак“, каза Кели Пайпър.

„Сякаш той има идеали на Тръмп, но е по-красноречива версия. Не този луд чичо, който говори“, добави съпругата му Ейми Пайпър. „Това е, от което се нуждаем.“

Не всеки е убеден, че може да се справи обаче, въпреки че е известно, че Айова поднася някои изненади.

За републиканците, сенаторът от Пенсилвания. Рик Санторум постигна неочаквана победа през 2012 г., въпреки че по-късно загуби първичните избори на Републиканската партия от Мит Ромни. От страна на демократите това беше тогавашният Сен. Барак Обама, чието поражение от Хилари Клинтън през 2008 г. постави тази битка за номинация под въпрос. А през 2020 г. Пийт Бутиджиг, чийто най-висок пост беше кмет на Саут Бенд, Индиана, завърши на върха заедно със сенатор Бърни Сандърс. По-късно Джо Байдън спечели номинацията и победи Тръмп.

Това постави началото на рядката президентска надпревара с бивш титуляр на длъжност, търсещ преизбиране, превръщайки Тръмп в страхотен опонент, чиито митинги привличат още хиляди хора. Най-близкият съперник на Тръмп да бъде номиниран от републиканците досега е губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който постоянно е втори с далечна разлика, а Рамасвами изостава.

Гласоподавателите на събитията на Рамасвами постоянно казваха, че решават между двете алтернативи на Тръмп. Но подобно на жената, която намекна, че Рамасвами може да бъде кандидат на Тръмп, Андрю Гроув има своите съмнения относно това дали първият кандидат може да се справи.

„Посланието му е на място. Просто не знам дали има подкрепата, за да го вземе на върха, над Тръмп и ДеСантис“, каза Гроув, 53. Той добави, че ДеСантис е „доказан лидер“, докато Рамасвами не е заемал публична длъжност.

Рамасвами твърди, че той е единственият кандидат в областта на Републиканската партия, който може да постигне убедителната победа, от която страната се нуждае през 2024 г. – нещо подобно на унищожаването на Роналд Рейгън от неговия съперник през 1984 г. – вместо вида на напрегната надпревара, която нацията видя през 2020 г. Той казва, че привлича подкрепа от млади хора и нови донори, каквито по-възрастните кандидати не са. От неговите приблизително 70 000 индивидуални дарители, казва той, 40% от тези, които правят дребни долари, дават на републиканец за първи път.

Що се отнася до Тръмп, Рамасвами отговори на въпроса, че ще бъде негов съотборник като говори топло за бившия президент. Рамасвами беше „твърд“ поддръжник на президента през 2020 г., каза той, добавяйки, че си говорят „от време на време“, вечеряли са заедно преди няколко години и че ако стане президент, Тръмп вероятно ще бъде най-полезният му съветник и ментор.

Но той казва, че движението „Първа Америка“ принадлежи не само на Тръмп, но и на „ние, хората“. И той вярва, че може да бъде по-ефективен в постигането на неща, които Тръмп не би могъл, като казва, че определен сегмент от електората автоматично се противопоставя на Тръмп - без вина, каза той.

„Аз нямам това ефект върху хората,” каза Рамасвами.

Той отбеляза друга ключова разлика, докато изтъкваше аргумента си, за да оглави билета.

„Той не е същият човек, който беше преди осем години,” Рамасвами каза за Тръмп.

„Надявам се със сигурност и се моля най-добрите ми дни да са пред мен. И мисля, че може просто да искаме президент на САЩ, чиито най-добри дни не са зад гърба му.“

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР