Ветровито и студено за сезона ще се задържи и днес

...
Ветровито и студено за сезона ще се задържи и днес
Коментари Харесай

Очаква ни ветровит и студен вторник

Ветровито и студено за сезона ще се задържи и през днешния ден - в първия ден на Астрономическата Зима, съобщи Българска национална телевизия
Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина към момента краткотрайно мощен северозападен вятър. Минималните температури в множеството региони ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 0° и 5°, в София – към минус 1°. Облачността ще е променлива, а на обособени места в североизточните и планинските региони ще продължи да превалява слаб сняг.
Над Черноморието ще има променлива облачност, на изолирани места по северното крайбрежие ще прехвърчи сняг. Ще остане прохладно с сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Студено време с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 7 градуса, на 2000 метра - към минус 12 градуса.
През нощта против сряда вятърът ще отслабне и ще стихне, а облачността ще намалее. В сряда ще доминира слънчево време. Ще бъде студено с минимални температури най-вече сред минус 10 - минус 5 градуса, а оптималните ще са сред минус 2 и 3 градуса. В четвъртък сутринта ще е към момента студено, на обособени места в низините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. През деня със слаб югозападен вятър ще стартира стопляне, а след обяд от запад - и нарастване на облачността, висока и междинна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР