Ветрове с пориви доближаващи 100 километра в час блокираха фериботния

...
Ветрове с пориви доближаващи 100 километра в час блокираха фериботния
Коментари Харесай

Българи останаха блокирани в Гърция заради приближаващия ураган

Ветрове с пориви доближаващи 100 километра в час блокираха фериботния превоз в Йонийско море. Гърция чака още по-силни ветрове в идващите дни, оповестява БТВ.

На остров Лимнос през днешния ден вятърът доближи 80 километра в час, на някои места имаше и доста огромни талази високи към 4 метра, съобщи журналистът Теодора Бързакова. Температурите също спаднаха доста.

По гръцките острови има към момента доста българи, които се възползваха от опцията за по-дълга вакация, включвайки неработния понеделник. Основните терзания на хората са дали ще съумеят да се приберат в неделя.

От вторник до там не може да се стигне, нито пък българите да си тръгнат, защото фериботи няма. Очаква се на следващия ден, в случай че вятърът намалее, да пуснат фериботът от Атина и в събота той може да върне хора към Кавала.

Гръцките управляващи са забранили придвижването на кораби и от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион. На някои острови като Андрос, Тинос и Миконос даже са затворили учебните заведения и детските градини.

Министерството на външните работи предизвести българските жители, пътуващи за или пребиваващи на територията на Гърция, че през тази нощ съществува доста висока възможност от формиране на средиземноморски циклон в южната част на Йонийско море.

Очаква се придвижването на циклона „ Ксенофон “ да се развие в източна посока, съпроводено от мощни превалявания и ветрове в по-голямата част на Пелопонес и Крит в събота сутринта (29.09), по-късно в Атика, Евбея и Цикладите, а в неделя сутринта (30.09) да доближи до островите на източното Егейско море и евентуално Додеканезите, се споделя в прессъобщение на Министерство на външните работи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР