Ветрогенераторите, които се смятат за екологично чиста алтернатива на фосилните

...
Ветрогенераторите, които се смятат за екологично чиста алтернатива на фосилните
Коментари Харесай

Изследване: ВЕИ вредят на природата повече от соларните панели

Ветрогенераторите, които се считат за екологично чиста опция на фосилните горива, не са безвредни за природата, настояват учени от Харвардския университет.
В проучването, оповестено в реномираното академично списание " Джаул ", се твърди, че в случай че за посрещане енергийните потребности на задачите Съединени американски щати се разчита напразно, то температурата в цялата страна ще се увеличи с 0,24 градуса по Целзий. В местата, където са ситуирани турбините, покачването ще бъде още по-сериозно — 0,54 градуса по Целзий.
" От екологична позиция вятърът е за предпочитане пред въглищата. Това обаче не значи, че въздействието му е пренебрежимо малко ", твърди Дейвид Кейт, главен създател на изследването, написа БГНЕС.
За съпоставяне в международен мащаб междинната температура се е повишила с към един градус от края на XIX век до момента.
Учените от Харвард считат, че слънчевите панели имат 10 пъти по-малко отрицателно влияние върху природата от ветрогенераторите.
" Прякото влияние на вятърната сила върху климата е неотложно, а изгодите идват постепенно. Ако вашата вероятност са идващите 10 години, то в някои аспекти вятърната сила има по-значимо влияние върху климата, в сравнение с въглищата или газа. Ако обаче разглеждате идващите 100 години, то тогава вятърната сила е несравнимо по-чиста от въглищата или газа ", заключва Кейт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР