Ветото на Радев влиза в правна комисияВетото на президента Румен

...
Ветото на Радев влиза в правна комисияВетото на президента Румен
Коментари Харесай

Ветото на Радев влиза в правна комисия

Ветото на Радев влиза в правна комисия
Ветото на президента Румен Радев върху Закона за държавната благосъстоятелност влиза в парламентарната Комисия по правни въпроси във вторник, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Върнатите за ново разискване текстове бяха признати дефинитивно в зала на 10 октомври, само че президентът ги нападна с претекста, че с тях се основава опция за скрита приватизация на сдружения от забранителния лист по Закона за приватизация и следприватизационен надзор. Според претекстовете на президента е неприемливо правната уредба да се трансформира от средство за отбрана в законодателни решения, които повреждат публичния интерес.

Въпреки направената в претекстовете за приемането на закона поръчка, че няма да се трансформира всъщност досегашната идея на законодателя, новите правила засягат съществени детайли и правила за правата на страната в търговски сдружения и за приватизацията.

„ Общественият интерес изисква разпореждането с държавно или общинско имущество да се подчинява на ясни правила, които да го охраняват във всички случаи. Това се отнася с още по-голяма мощ за разпоредбите, по които се реализира приватизацията на такова имущество “, написа Радев в претекстовете си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР