Ветото на президента Румен Радев върху антикорупционния закон беше преодоляно

...
Ветото на президента Румен Радев върху антикорупционния закон беше преодоляно
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и Патриотите преодоляха ветото на президента върху антикорупционния закон

Ветото на президента Румен Радев върху антикорупционния закон беше преодоляно от правната комисия. Това се случи с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Обединени патриоти. Само Българска социалистическа партия поддържаха връщането на закона.

По-рано през седмицата ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов допусна, че до края на седмицата Народното събрание ще прегледа ветото на президента и разгласи, че ръководещите имали безапелационни причини против него.

Комисията се събра на изключително съвещание през днешния ден, а формалното начало на новия сезон в Народното събрание е на следващия ден - четвъртък 11-ти януари.

Още преди да бъде дефинитивно гласуван антикорупционният закон, президентът разгласи, че ще наложи несъгласие на законопроекта. То може да бъде преодоляно, в случай че законът бъде признат още веднъж с болшинство от най-малко 121 гласа. Към момента ГЕРБ и " Обединените патриоти " имат тъкмо толкоз депутати, само че следва парламентарната група на ГЕРБ да бъде попълнена с един депутат.

Какви за претекстовете на президента да наложи несъгласие вижте тук.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР