Ветото и сезирането на Конституционния съд за Закона за държавната

...
Ветото и сезирането на Конституционния съд за Закона за държавната
Коментари Харесай

Проф. Друмева: Президентът не атакува нито един инфраструктурен обект

Ветото и сезирането на Конституционния съд за Закона за държавната благосъстоятелност от страна на президента Румен Радев няма да попречи на нито един инфраструктурен обект, а той не нападна строителството на такива обекти. Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ секретарят по правни въпроси към президента проф. Емилия Друмева.


Понастоящем Законът за строителството по Черноморското крайбрежие се преглежда. Така секретарят по правни въпроси на президента Радев разяснява апелите той да му наложи несъгласие.

Ветото президентът употребява като коректив и това би трябвало да е отношението към тази прозедура - като опция нещо да се поправи в признатите закони, посочи проф. Емилия Друмева.
 Президентът Радев сезира Конституционен съд поради Закона за държавната благосъстоятелност Президентът Радев сезира Конституционен съд поради Закона за държавната благосъстоятелност
Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат оповестени за противоконституционни и за несъответстващи на интернационалните контракти от...

Сезирането на Конституционен съд за Закона за държавната благосъстоятелност е поради частта с категорията „ обекти с нациоанално значение “, добавена към категорията „ национални обекти “, към които се числят и автомагистралите. Президентът няма възражения във връзка с автомагистралите, тъй че сезирането на Конституционен съд няма да попречи на построяването на Автомагистрала „ Хемус “, съобщи проф. Друмева.
проф.Емилия Друмева, секретар по правни въпроси на президента: Неговото несъгласие е поради прибавянето на една второкласен, за което в закона и претекстовете няма никаква обосновка и най-важно - няма критерии и параметри.
Възраженията на президента не са против инфраструктурни обекти, а сезирането на Конституционен съд не може да спре правосъдни каузи, тъй като изменението, което той оспорва в закона, е влезнало в действие на 8 юни 2019 година, тъй че по него не може да има напреднала отчуждителна процедура или юридически спор, който да се преглежда от съд. В това беше безапелационна проф. Друмева.
 Президентът Радев провежда кръгла маса за избора на нов основен прокурор Президентът Радев провежда кръгла маса за избора на нов основен прокурор
Президентът Румен Радев е безапелационен, че не е превишил пълномощията си с инициираните от него срещи и полемики във връзка идния избор на основен п...

След извършените срещи на президента за избора на нов основен прокурор картината на развиването в правосъдната власт е станала по ясна, съобщи проф. Друмева.

Изборът за основен прокурор не е превдварително решен, безапелационна беше тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР