Ветко Арабаджиев бил натискан да прехвърли над 80% от бизнеса

...
Ветко Арабаджиев бил натискан да прехвърли над 80% от бизнеса
Коментари Харесай

Ветко Арабаджиев бил изнудван да прехвърли 80% от бизнеса си на политик-олигарх

Ветко Арабаджиев бил натискан да трансферира над 80% от бизнеса си на известен политик олигарх. Ако го направел, рекетьорът му подсигурил „ чадър “ от прокуртурата и службите. Ако не се съгласял, щял да бъде погубен.
Като образец му бил даден банкера Цветан Василев. Арабаджиев отказал изрично. Седмици по-късно бил ударен. Не единствено той, само че и децата му, което към този момент е „ запазена марка “ на въпросния политико-мафиотски кръг. Това оповестиха за Фрог нюз два самостоятелни източника от службите и държавното обвиняване.

Преди година и половина от пловдивския предприемач същият политик милионер изискал два милиона евро, с цел да му обезпечи успокоение от страна на прокуртурата, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ и финансовото министерство. Говори се, че Арабаджиев платил рекета.

Много е допустимо откритите към 10 милиона лв. в офиси на семейството Арабаджиеви да са били суми, събирани за раплащане с представители на разнообразни институции. Това обаче е единствено версия, по която не се работи. Не се работи, с цел да не се разкрият участниците в схемите за изнудване. Предполага се, че някои от тях стигат високо в политическата ерархия, службите и държавното обвиняване.

Името на Ветко Арабаджиев е замесвано в източване на Данък добавена стойност и укриване на налози още преди години. Службите са провеждали следствия, само че разкрития не са обявявани. Каква е повода – не е ясно. Запознати обаче настояват, че става дума за корупция от страна на политици, а контролните органи и проверяващите са били техен инструмент за напън. През последните години избран кръг отпред с политик-милионер станал преобладаващ в този „ бизнес “.

Слухове свързват имената и на други предприемачи, които са били изнудвани по този метод от същия кръг.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР