Ветеринарните власти са заличили от информационната си система над 60

...
Ветеринарните власти са заличили от информационната си система над 60
Коментари Харесай

Властите заличиха от информационната ветеринарна система над 60 хил. животни

Ветеринарните управляващи са заличили от осведомителната си система над 60 хиляди селскостопански животни - оповестява профилираният уебсайт „ Агроновините “. Мерките са част от почналата инвентаризация, която би трябвало да откри какъв брой са „ виртуалните “ животни, за които недобросъвестни фермери получават дотации.

Такива животни не могат да се придвижат до касапница и да се употребяват за храна на хората - потвърдиха от Агенцията по храните за „ Хоризонт “.

По закон фермерите са длъжни да осведомят ветеринарите за всяка смяна - раждане, гибел, продажба или кръвопролитие на животните. Често обаче те не го вършат и по този начин в регистрите остават вписани животни, които физически мъчно биха съществували.

Такива до неотдавна са били 11 хиляди или над 20-годишни говеда, близо 30 хиляди кози и овце на възраст над 15 години, 11 000 свине на преклонната над 6-годишна възраст. Освен че тази възраст е много над описаната в учебниците по зоотехника, за тези животни няма данни за никакви операции, като ваксини, прегледи, напредване или пък гибел.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР