Ветеринарни лекари са заразени с ку-треска в Силистренско. Според д-р

...
Ветеринарни лекари са заразени с ку-треска в Силистренско. Според д-р
Коментари Харесай

Ветеринарни лекари са заразени с ку-треска в Силистренско

Ветеринарни лекари са инфектирани с ку-треска в Силистренско.

Според доктор Владимир Солаков - ръководител на Областната гилдия на Българския ветеринарен съюз в Силистра, това е потвърдено с проучване на кръвни проби. Единайсет изследвани проби от частни ветеринарни лекари са позитивни, а един от лекарите се нуждае от лекуване и към този момент е в изолираност за антибиотично лекуване.

Положителни са и 45 на 100 от пробите на ветеринарни лекари от държавната ветеринарна система и също има нуждаещи се от лекуване. Според доктор Солаков, болестта визира лекари и фермери, работещи с едри и дребни преживни животни, оповестява dariknews.bg.

Може да се предава от животните на хората и от хора на животни. Предава се и посредством кърлежи. Засяга черния и белия дроб и провокира хепатит и пневмония. Д-р Владимир Солаков счита, че от идната година за новия тригодишен интервал на държавната профилактична стратегия е нужно да бъде въведен мониторинг за равнището на заразяване на ветеринарните лекари и фермерите и да бъдат изследвани животните за аргументите на ку-треската.

" Предполагам, че страната ще вземе ограничения за надзор и лечебна активност на болестта ", сподели доктор Владимир Солаков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР