Ветеринарите в Аляска са в невъзможност да обяснят каква е

...
Ветеринарите в Аляска са в невъзможност да обяснят каква е
Коментари Харесай

Странна болест по животните в Арктика

Ветеринарите в Аляска са в неспособност да обяснят каква е заболяването, избила над 200 пръстенови тюлена от юли насам, заяви New Scientist.

Козината на животните окапва, те развиват язви по плавниците и кожата и имат провали по белите дробове, черния дроб, сърцето и мозъка.

Има заплаха болестта да се е разпростряло и върху други типове, в това число петнистите тюлени, брадатите тюлени и моржовете. " Не знаем какъв е причинителят " - съобщи Джули Спийгъл от името на офиса в Аляска на Националната океанска и атмосферна администрация на Съединени американски щати (NOAA).

Тестовете към този момент изключиха опцията да става дума за деяние на вируси като поксвируса, папилома вируса и вируса на морбили, които убиха стотици тюлени в Европа през 1988 година.

Ветеринарите не престават да изследват за други вируси, бактерии и гъбички, които може да са причинители на заболяването. Подобна по метод гибел на тюлени бе записана в Канада и Русия. Учени от тези страни се причислиха към следствието на повода.

NOAA поучава ловците да не ядат месото на заболели тюлени, тъй като не е несъмнено, че заболяването не може да инфектира и хора.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР